Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η διατήρηση του Α.Τ.Ν. Αρτάκης «στο χέρι» του Αναγνωστάκη;

Λίγες ημέρες απέμειναν για να κριθεί η τύχη του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης.

Ο αρχικός σχεδιασμός της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών που προτάθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, θέλει την κατάργησή του (και τη μετακόμισή του στα Ψαχνά), στο πλαίσιο της γενικής αρχής για ένα Αστυνομικό Τμήμα ανά Καλλικρατικό Δήμο.

Οι κάτοικοι της Νέας Αρτάκης, συνεπικουρούμενοι από το Δήμο Χαλκιδέων, αντιδρούν, θεωρούν ότι επιβάλλεται μια απόφαση που δεν λύνει προβλήματα μα πολλαπλασιάζει τα υπάρχοντα και με τη συλλογή 3.000 και πλέον υπογραφών αλλά και με παράθεση των στατιστικών στοιχείων από τη δράση του, ζητούν να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα στη Νέα Αρτάκη.

Το θέμα, επισήμως, παραμένει ανοικτό.
Είναι άγνωστο εάν η περίπτωση του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης εμπίπτει στις –κατά την ανακοίνωση της δημόσιας διαβούλευσης- «χρήσιμες επισημάνσεις, σε σχέση με τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, που αξιοποιούνται στην κατάρτιση του τελικού σχεδίου».
Το ενδιαφέρον για την τελική απόφαση, είναι μεγάλο. Και το βάρος της ευθύνης της όποιας απόφασης, το έχει χρεωθεί από πλευράς κατοίκων Νέας Αρτάκης, ο συντοπίτης Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης (ο ίδιος δηλαδή που χρεώθηκε από την κυβέρνηση, την παρουσίαση της πρότασης κατάργησης).

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.