Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
05:51:52

Χαλκίδα

«Μασάζ» από Τσίπρα σε Ακριώτη, Πρατσόλη, Λιβανίου

Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε συνάντηση των βουλευτών Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιφέρειας. Στην συνάντηση παρευρέθησαν και οι βουλευτές Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης, Τάσος Πρατσόλης και Ζωή Λιβανίου.

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι συνομίλησαν με τον πρωθυπουργό για τις πολιτικές εξελίξεις, του μετέφεραν ζητήματα που απασχολούν την Εύβοια και έκαναν προτάσεις για την ανάπτυξη του νομού: «Συγκεκριμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατασκευή του Περιφερειακού της Χαλκίδας και η ενίσχυση της χρηματοδότησης για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου. Επισημάνθηκε το ζήτημα των Διοδίων και οι εναλλακτικές λύσεις που δρομολογούνται. Τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης μακροπρόθεσμα βιώσιμων λύσεων σε ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Τέθηκε η σημασία ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Αυλιδείου Αρτέμιδος, στην τουριστική και αναπτυξιακή της διάσταση.»

Καλώς συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα της Εύβοιας, σωστά ο πρωθυπουργός αποκτάει εικόνα επ' αυτών, χρήσιμες είναι οι υποβληθείσες προτάσεις. Αν και πολύ λίγα –πλην των όσων εξασφαλίσουν την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση- μπορούν να υλοποιηθούν (όταν δεν προχώρησαν στις καλές εποχές) σ' αυτές τις δύσκολες συγκυρίες.

Όμως, η ουσία της συνάντησης δεν ήταν να ανταλλάξουν απόψεις οι βουλευτές με τον πρωθυπουργό σε ιδιαίτερα θέματα του Νομού και της Περιφέρειας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Εν όψει των δύσκολων ψηφοφοριών στη Βουλή, κυρίως για το ασφαλιστικό αλλά και για τη φορολογία των αγροτών, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων κ.α., ο πρωθυπουργός έκανε ...μασάζ στους βουλευτές του. Τους τόνωσε το ηθικό με το «γίνεται και συνεχίζεται σκληρή διαπραγμάτευση», τους ...προσγείωσε με το «σε μια διαπραγμάτευση γίνονται υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές», τους ανύψωσε το φρόνημα με το «δεν πρόκειται να κοπούν οι κύριες συντάξεις και γίνονται προσπάθειες να διασωθούν και οι επικουρικές» και τους έφερε στην πραγματικότητα με το «υπάρχουν δυσκολίες, όλοι μαζί να περάσουμε τον κάβο και να εισέλθουμε στην μεταμνημόνιο εποχή»...