Παρασκεύη 14 Ιουνίου 2024
06:16:50

Χαλκίδα

Παρελθόν απ' τον ΑΟΧ ο Τόλιας. Έρχεται ο Στούπας

Παρελθόν από την ομάδα του ΑΟ Χαλκίδας αποτελεί ο Γιώργος Τόλιας!
Ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος (στη διοίκηση Κοτσάτου, μα στην ουσία ο άνθρωπος που «έτρεχε» την ομάδα εν τη απουσία του προέδρου-«βιτρίνα» που ήταν επιλογή του) παραιτήθηκε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που ο ίδιος είχε προκηρύξει για να συμπληρωθούν τα μέλη της διοίκησης που είχαν αποχωρήσει, μετά τις παραιτήσεις-«άδειασμα» που δέχθηκε από τους συνοδοιπόρους του, από το καλοκαιρινό «κόλπο» μέχρι το αδιέξοδο των τελευταίων ημερών, Βαγγέλη Μαδαρού και Κώστα Αναγνωστάκη, οι οποίοι του αφαίρεσαν την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο και τη δυνατότητα να κερδίσει χρόνο.

Ο Γιώργος Τόλιας υπέβαλε εγγράφως την παραίτησή του και παρέδωσε τα βιβλία, τη σφραγίδα και τα κλειδιά των γραφείων του συλλόγου.
Άγνωστο παραμένει το εάν το ποσό που ισχυρίζεται ο Γιώργος Τόλιας ότι ξόδεψε για την ομάδα (έως και 90.000 ευρώ, ανέφερε ο ίδιος σε φιλάθλους) έχει προσφερθεί ή έχει εγγραφεί ως δάνειο, με ότι υποχρέωση αυτό συνιστά για τη νέα διοίκηση.
Ενώ, το «τους λόγους θα τους εξηγήσω στον κόσμο και στην πόλη, κάποια άλλη στιγμή», σημαίνει τουλάχιστον ότι επιθυμεί η παραίτησή του να μην είναι και η τελευταία πράξη του περί των του ΑΟΧ...
Στην πράξη, ο Γιώργος Τόλιας –όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχθεί αλλά θεωρεί εαυτόν αδικημένο- έβαλε τέλος σε μια αδιέξοδη ταλαιπωρία και πλέον, σε ρόλο κριτή, αναμένει τα ...κατορθώματα αυτών που από συμπληρωματικοί είπαν να πάρουνν τη σκυτάλη...

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΛΙΑ, ΤΙ;

Θεωρητικά, ήταν αναγκαίο να υπάρξει κάποιο θετικό σοκ στα διοικητικά του ΑΟΧ, ώστε η ομάδα που βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο «σημείο μηδέν», να προχωρήσει σε μια νέα καλύτερη περίοδο.
Οι απατηλές υποσχέσεις και οι κουτοπονηριές, τα χρωστούμενα και η αφερεγγυότητα, η ανημποριά και η κακοπιστία της περιόδου Τόλια, κατέστησαν τον ίδιο και τους συνεργάτες του «κόκκινο πανί» και έχουν οδηγήσει πολλούς από τους ποδοσφαιριστές να ζητούν τα δελτία τους για να φύγουν σε άλλες ομάδες.
Κώστας Αναγνωστάκης και Σταμάτης Γκάβαλης, με δική τους πρόταση ενώπιον της συνέλευσης, επιφορτίστηκαν «μέχρι την άλλη Τετάρτη, να φέρουν μία αξιόπιστη πρόταση για νέα διοίκηση που θα «τρέξει» την ομάδα».
Ενώ τα ηνία παραδόθηκαν σε προσωρινή διοίκηση, που αποτελούν μέλη-φίλαθλοι της ομάδας, οι Νίκος Πέτρου, Γιώργος Πάττας, Γιώργος Γαλγαδάς, Αντώνης Νάτσος, Χρήστος Λινάρδος, Βαγγέλης Λινάρδος, Πέτρος Αντωνίου, Γιάννης Γιαμπουράς και Σωτήρης Βασιλείου, προκειμένου να οδηγήσουν το σύλλογο σε νέα καθοριστική γενική συνέλευση, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου.

Ελπίδα τώρα, η κίνηση Γκάβαλη- Αναγνωστάκη-Μαδαρού να ευοδωθεί. Πάντως, το ότι οι δύο τελευταίοι στην κρίση των αρχών Νοεμβρίου, είχαν επιχειρήσει να διασωθούν, διαρρέοντας παραίτησή τους, που όμως τότε δεν έγινε πράξη, δεν αποτελεί θετικό δείγμα... Εκτός εάν πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για κάτι που προετοίμαζαν ως υποσκάπτοντες το διοικητικό σχήμα στο οποίο συμμετείχαν...
Με τα μέλη της προσωρινής διοίκησης να προσπαθούν μέχρι τότε, να ανεβάσουν το ηθικό και να καλμάρουν τις αντιδράσεις των παικτών με την υπόσχεση ότι «θα στρώσουν τα πράγματα».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ;

Το πρόβλημα στην ομάδα ήταν αναμενόμενο έως και προαναγγελθέν από πολλούς πραγματικούς φίλους της και από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, όταν «στηνόταν» το διοικητικό σχήμα Κοτσάτου – Τόλια. Κάποιοι –και ήταν πολλοί και «Χαλκιδάρες»- δήθεν στο όνομα της προστασίας του ΑΟΧ και της εξεύρεσης μιας κάποιας λύσης που θα έδινε το δικαίωμα δήλωσης στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής (όπως υποστηρίζουν σήμερα, στις -επί της ουσίας- κατ' ιδίαν και εγγράφως στο διαδίκτυο, απολογίες τους) «έκλεισαν τα μάτια» στο ιστορικό Κοτσάτου από το πέρασμά του στη μπασκετική ΑΕΚ και ξέχασαν το περιπετειώδες και καταστροφικό (και για τον ίδιον) προηγούμενο Τόλια στον ΑΟΧ, αποδέχθηκαν την εξαφάνιση του βιβλίου μητρώου μελών της γενικής συνέλευσης και λίγοι περισσότεροι των 30 από αυτούς, συμμετείχαν αυθωρεί ως μέλη στη διαδικασία επικύρωσης μιας «δεύτερης φοράς-ευκαιρίας» στον Τόλια και τον «επενδυτή» που έφερε... Τώρα πλέον, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για δήθεν δικαίωση όλων αυτών και των επιλογών τους.

Όμως, παράλληλα, ερωτηματικά γεννάει και η διαφαινόμενη πρόθεση επανεμπλοκής των παραγόντων που ανέβασαν την ομάδα στην Γ΄Εθνική αλλά το καλοκαίρι είχαν δηλώσει αδυναμία, μαζί με τοπικούς επιχειρηματίες που και αυτοί, το καλοκαίρι ήταν απρόθυμοι... Τι συνέβη και μετέβαλαν γνώμη; Άλλαξε κάτι στα οικονομικά τους δεδομένα; Άλλαξαν οπτική; Ή μήπως, ως σωτήρες του ημιθανούς πλέον ΑΟΧ, και θα χρειαστεί να βάλουν λιγότερα χρήματα και θα έχουν έτοιμο το άλλοθι μιας πιθανούς αποτυχίας.

Μοναδική λύση αυτή τη στιγμή, με τα δεδομένα της ομάδας και τα ισχύοντα στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, δείχνει να είναι η συζητούμενη πρωταγωνιστική είσοδος -κι ας επιλέξει ο ίδιος συνεργάτες- στα ποδοσφαιρικά πράγματα του ΑΟΧ, του Ψαχνιώτη Γιώργου Στούπα (κι ας βαρύνεται με την τακτική αναμονής της πτώσης Τόλια ως «ώριμου φρούτου» και των δεινών που αυτή συσσώρευσε...). Με τη διοικητική «τεχνογνωσία» από τον Ηρακλή Ψαχνών, που τον έφθασε από το τοπικό στα μπαράζ ανόδου στη Super League, ο Γιώργος Στούπας μπορεί να διασφαλίσει –κατ' αρχήν, και βλέπουμε στη συνέχεια- την επιβίωση του ΑΟΧ.

Διαφορετικά, η δρομολογημένη από το καλοκαίρι, με ευθύνη όλων των τότε «συνενόχων», δεν ανακόπτεται!