Παρασκεύη 14 Ιουνίου 2024
05:07:19

Χαλκίδα

Χειμωνιάτικο σκηνικό το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς

Με ανοιξιάτικο καιρό ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του χρόνου, αλλά ήδη από την Τετάρτη αναμένεται ραγδαία αλλαγή, με πτώση της θερμοκρασίας και χειμωνιάτικο σκηνικό. 

Σήμερα, Δευτέρα και αύριο, λιακάδα, με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 17ο C. Κατακόρυφη θα είναι όμως στη συνέχεια η πτώση της θερμοκρασίας , αφού την Τετάρτη αναμένεται να φτάσει τους 10ο C και την Πέμπτη (παραμονή Πρωτοχρονιάς) μόλις στους 4ο C, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 5-6ο C τόσο την Παρασκευή (ανήμερα Πρωτοχρονιάς) όσο και το Σάββατο (δεύτερη ημέρα της Πρωτοχρονιάς).

Τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες του πρώτου διημέρου της εβδομάδας, ακολουθεί η μεγάλη αλλαγή σκηνικού.
Από το βράδυ της Τρίτης θα πυκνώσουν οι νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής την Τετάρτη. Οι άνεμοι, με κατεύθυνση από βορειοανατολικά, θα ενταθούν στα 4-5 B μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης οπότε θα αλλάξουν κατεύθυνση, θα πνέουν πλέον από νοντιοανατολικά και θα έχουν ελαφρά μικρότερη ένταση, από 3-5 Β. Με βροχές να εκδηλώνονται στη διάρκεια του Σαββάτου. Ενώ, οι χιονοπτώσεις που θα επικρατήσουν στα ορεινά και βαθμιαία, την Πέμπτη, θα επεκταθούν και σε ημιπεδινές γειτονικές περιοχές.