Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
01:08:36

Χαλκίδα

Χρηματοδοτείται η μελέτη για το κρηπίδωμα παραλίας Ερέτριας

Η αναγκαία χρηματοδότηση του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας για την εκπόνηση των μελετών του έργου «Αποκατάσταση Κρηπιδώματος Παραλιακού Μετώπου Ερέτριας» (το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 στη ΣΑΕ 070, με προϋπολογισμό 744.000 ευρώ) εξασφαλίστηκε.

Τη σχετική διαβεβαίωση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη απεκόμισε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Υπουργείο.
Οι δύο τους είχαν συναντηθεί και πάλι πριν δυόμισι μήνες, όταν τότε υπήρξε αντίστοιχη διαβεβαίωση για την έγκριση της απαραίτητης χρηματοδότησης των μελετών κατασκευής του Λιμένα Αλμυροποτάμου.

Ο Σπύρος Πνευματικός έθεσε και σειρά ζητημάτων σχετικά με την
εκμετάλλευση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και μηχανισμών και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου η Εύβοια να καρπωθεί τα οφέλη από την ένταξή της στο νησιωτικό χάρτη της χώρας, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της νησιωτικότητάς της.
Ζητώντας συντονισμό δράσεων για τη δρομολόγηση έργων στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος «Νέαρχος» (με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών των λιμένων) και του Ταμείου Θαλάσσιας – Γαλάζιας Οικονομίας (για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στον τομέα της θαλάσσιας οικονομίας και της «γαλάζιας» ανάπτυξης).