Κυριακή 19 Μαϊου 2024
12:11:51

Χαλκίδα

Συνάντηση του Μητροπολίτη με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές

Με προσωπική επιστολή που τούς απευθύνει και την οποία ήδη απέστειλε,ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων, Χρυσόστομος, προσκαλεί σε συνάντηση όλους τούς νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας, οι οποίοι προέρχονται από το σύνολο των σχολείων της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Αμαρύνθου, Βασιλικού, Ερετρίας, Νέας Αρτάκης, Χαλκίδος και Ψαχνών, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα (όπου και οι Χορωδίες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης θα αποδώσουν επίκαιρο Πρόγραμμα με κάλαντα και Ύμνους των Χριστουγέννων)

Η επιστολή-πρόσκληση του Μητροπολίτη προς κάθε νεοεισαχθέντα φοιτητή, έχει ως εξής:

«Αγαπητό μου παιδί,
Χαίρομαι ιδιαιτέρως, που η Χάρις του Θεού, μου δίδει τη δυνατότητα της επικοινωνίας μαζί Σου, σε μια χρονική συγκυρία, που ασφαλώς σε βρίσκει ιδιαιτέρως χαρούμενο, αφού έχεις απολαύσει την επιτυχία σου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Γι' αυτή Σου την επιτυχία θέλω, μεσ' από την καρδιά μου, να Σε συγχαρώ και να Σου ευχηθώ πάντοτε να απολαμβάνεις τους αγαθούς καρπούς των έργων και των κόπων Σου.
Ως Επίσκοπος και Πνευματικός Σου Πατέρας, θα αισθανόμουν ιδιαίτερη χαρά και θα θεωρούσα μεγάλη την τιμή να Σε συναντήσω, και μάλιστα αυτές τις ημέρες, που γιορτάζουμε τη Γέννηση του Χριστού, το γεγονός δηλαδή ότι ο Θεός μας γίνεται και άνθρωπος, προκειμένου να μας δώσει την δυνατότητα να γίνουμε κι' εμείς πολίτες της Ουράνιας Βασιλείας Του.
Αγαπητό μου παιδί,
Ο ποιητής γράφει ότι «Άξιζε να υπάρξουμε για να συναντηθούμε» και η Εκκλησία μας συνεχώς μας καλεί σε Σύναξη, δηλαδή μας καλεί να συναντηθούμε. Και ο ενανθρωπήσας Κύριός μας διαβεβαιώνει ότι όπου υπάρχουν δύο η τρεις συναγμένοι στο Όνομά Του, είναι κι' Αυτός εκεί, ανάμεσά τους.
Αναμένω την πρόθυμη ανταπόκρισή Σου στην πρόσκλησή μου και Σε χαιρετώ, ευχόμενος η Θεία Γέννηση του Ιησού Χριστού να φέρει και στη δική Σου καρδιά χαρά και ευλογία.
Με πατρική αγάπη και στοργή,
ο Πνευματικός Σου Πατέρας και Μητροπολίτης
+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»