Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεζοδρόμηση της Αβάντων έως και τα φανάρια της Νεάπολης

Το Συμβούλιο Κοινότητας Χαλκίδας, ομόφωνα, γνωμοδότησε θετικά για την πεζοδρόμηση και του υπόλοιπου τμήματος της οδού Αβάντων καθως και του τμήματος της λεωφ. Χαϊνά έως και τα Φανάρια της Νεάπολης, μετά της απαραίτητης τροποποίησης του σχεδίου πόλεως.

Ως γνωστόν, η Αβάντων έχει πεζοδρομηθεί έως και το ύψος της οδού Αποστόλη, σε δύο φάσεις.
Η αρχή έγινε, εν μέσω αντιδράσεων, στα τέλη του 2013, επί δημαρχίας Θανάση Ζεμπίλη. Δύο χρόνια μετά, παραδόθηκε το έργο της πεζοδρόμησης της Αβάντων έως και τη συμβολή με την οδό Βύρωνος, όπως και των Σαλονικιού και Χαλκιδικής. Με τη θεαματική εν τέλει αποδοχή του έργου από τους πολίτες και τους επαγγελματίες (σε συνδυασμό με τη βιοκλιματική πλατεία στην αρχή του πεζόδρομου) να δικαιώνει την επιλογή.
Η δεύτερη φάση, το φθινόπωρο του 2020 έφτασε την πεζοδρόμηση της Αβάντων έως και το ύψος της οδού Αποστόλη μαζί με πεζοδρόμηση και της οδού Αγγελάτου.

Όσον αφορά στα αρχιτεκτονικά στοιχεία και τις υποδομές: Θα χρησιμοποιηθούν ίδιες πλάκες, μαζί και πλάκες όδευσης τυφλών, ώστε να υπάρχει ενότητα και συνέχεια με τα προηγούμενα τμήματα.

Τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινότητας Χαλκίδας θα ακολουθήσει η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού πρώτα έχει ολοκληρωθεί η αναγκαία διαδικασία τροποποίησης του σχεδίου.
Με την πρόβλεψη της δημάρχου ότι το έργο μπορεί να έχει δημοπρατηθεί μέσα στο 2023.

 

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.