Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
23:53:37

Χαλκίδα

babis banner-02

Έργα αποκατάστασης στο δίκτυο Καλαποδίου και σε Τριάδα – Μακρυμάλλη - Μακρυκάπα

Τη σύμβαση κατασκευής δύο ακόμη έργων αποκατάστασης υποδομών υπέγραψε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Πρόκειται για 2 από τα συνολικά 18 υποέργα αποκατάστασης υποδομών, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε σε περιοχές της κεντρικής Εύβοιας το καιρικό φαινόμενο «Θάλεια», τον Αύγουστο του 2020. Και συγκεκριμένα, πρόκειται για 2 από τα 3, οι προτάσεις για τα οποία, κατά την επιλεγείσα διαδικασία των διαπραγματεύσεων, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, είχαν αναπεμφθεί με εντολή εξέτασής τους από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, με το ερώτημα της συμφέρουσας ή μη προσφοράς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα ακόλουθα έργα:

1.«Αποκατάσταση βλαβών δικτύου Καλαποδίου»

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των βλαβών, που έχει υποστεί το δίκτυο του Καλαποδίου, σε μια περιοχή που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Λήλαντα, περίπου δύο χιλιόμετρα βορειότερα από τη Γέφυρα Αφρατίου, μέχρι το εναρκτήριο σημείο του δικτύου του Καλαποδίου, πλησίον του οικισμού Πούρνος, και εκτείνεται σε ένα μήκος περίπου 10 χλμ.

Με αρχικό προϋπολογισμό 1,86 εκατ. ευρώ, μετά την επαναδιαπραγμάτευση, δόθηκε τελικά έκπτωση 41,80%, πάνω από τη μέση έκπτωση στις 15 εργολαβίες που είχαν εξ αρχής εγκριθεί. Με το συμβατικό κόστος στα 876.585,29 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

2.«Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ρεμάτων περιοχής Τριάδας, Μακρυμάλλης και Μακρυκάπας»

Με αρχικό προϋπολογισμό 1,86 εκατ. ευρώ, μετά την επαναδιαπραγμάτευση, δόθηκε τελικά έκπτωση 66,12%, πολύ πάνω από τη μέση έκπτωση στις 15 εργολαβίες που είχαν εξ αρχής εγκριθεί. Με το συμβατικό κόστος στα 514.082,60 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Και τα δύο έργα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η συνολική προθεσμία κατασκευής-παράδοσης και των δύο έργοων ορίζεται σε 18 μήνες.