Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
13:13:52

Χαλκίδα

Δημοπρατήθηκε η συνέχιση του έργου Ραπταίοι - Ν. Στύρα – Στύρα

Δημοπρατήθηκε σήμερα (Δευτέρα 20 Ιουνίου) το έργο «Ολοκλήρωση κατασκευής οδού Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα (χθ 9,150 έως χθ 16,500», προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Πρόκειται για έργο που αρχικά δημοπρατήθηκε το 2005, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, κυρίως λόγω της αδυναμίας των διαδοχικών αναδόχων αλλά και γεωλογικών προβλημάτων στο βόρειο τμήμα του.
Προκειμένου να αποπερατωθεί, η Περιφέρεια προχώρησε στις απαιτούμενες και χρονοβόρες διαδικασίες για την επαναδημοπράτησή του.
Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον Οκτώβριο του 2021, εγκρίθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 8.700.000 ευρώ, από 16.182.072,25 σε 24.882.072,23 ευρώ, για την προσθήκη υποέργου καθώς και η επαναδημοπράτηση του έργου.
Μετά από σχετικό αίτημα, τον Φεβρουάριο του 2022, με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το έργο εντάχθηκε στη ΣΑΕΠ 056/2 του τρέχοντος Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το συνολικό έργο προβλέπει την κατασκευή τμήματος μήκους 16,5 χλμ. της επαρχιακής οδού Λέπουρα – Κάρυστος με νέα χάραξη, προκειμένου να βελτιωθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της υφιστάμενης οδού. Η νέα χάραξη: συνδέεται στην αρχή της με την υφιστάμενη οδό Λέπουρα – Κάρυστος, μεταξύ των διασταυρώσεων προς Τσακαίους και Πολυπόταμο / παρακάμπτει δυτικά τα χωριά Πολυπόταμος, Κουβέλες, Ρεούζι (Ζωοδόχος Πηγή) Στύρα και Κάψαλα / διέρχεται ανατολικά των Νέων Στύρων / καταλήγει στην υφιστάμενη οδό προς Κάρυστο, μετά το χωριό Κάψαλα, πλησίον της διασταύρωσης προς Φυγιά και Πόρτο Λάφια.

Η σημερινή δημοπράτηση (έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις απαραίτητες προσαρμογές σε μελέτες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, απαλλοτριώσεις) αφορά στο νότιο τμήμα του συνολικού έργου. Με την ολοκλήρωση της νέας χάραξης οδοποιίας (παράκαμψη οδού Τσακαίων -Ν. Στύρων-Στύρων), λίγο πριν την είσοδο στα Στύρα έως την έξοδο προς την Επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου και την διασταύρωση προς Πόρτο Λάφια, μήκους 7,3 χιλιομέτρων.

Και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Εύβοιας να προχωράει στην ωρίμανση και του βόρειου τμήματος, ώστε να καταστεί και αυτό έτοιμο προς δημοπράτηση.