Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
22:35:38

Χαλκίδα

babis banner-02

Γεωτεχνικοί απλήρωτοι, νέοι αγρότες εκτός προγράμματος

Με μία ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση-επιστολή προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων εκφράζει την αγανάκτησή του, για την τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών των γεωτεχνικών, αφού 26 ολόκληρους μήνες, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των φακέλων του προγράμματος «Νέοι Αγρότες», παραμένουν απλήρωτοι!
Το Δ.Σ.της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, θεωρεί την όλη αντιμετώπιση άκρως υποτιμητική, αφού δεν τους καταβάλλονται τα νόμιμα δεδουλευμένα και ενημερώνει πως σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι αξιολογήσεις των 1069 αιτήσεων ένταξης νέων αγροτών, που έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 3 εβδομάδες, δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε οριστικοποιήσεις, όπως δεν θα προχωρήσουν και σε ανάρτηση των πινάκων των ενταχθέντων στο Πρόγραμμα, μέχρι να δοθεί λύση στο δημιουργηθέν προβλημα.

Το θέμα ανέδειξε ο επικεφαλής της παράταξης «Στερεά Υπεροχής».
Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, αναφέρει:
«Στον αέρα το πρόγραμμα «Νέοι Αγρότες», στα κάγκελα οι γεωτεχνικοί, εξαιτίας της αδιαφορίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Την ευθύνη για όλη αυτή τη θλιβερή κατάσταση έχει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας, η οποία έχει εμπλακεί σε επιμέρους διαδικαστικά ζητήματα.
Οι Νέοι Aγρότες και οι Γεωπόνοι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν μπορούν να ανεχτούν την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα της περιφερειακής αρχής και των υπηρεσιακών παραγόντων και απαιτούν άμεσα την εξεύρεση λύσης.
Επιτέλους ας κατανοήσουν, οι της περιφερειακής αρχής, οτι έχουν και ευθύνες! Ας ασχοληθούν επιτέλους με την ουσία κι ας αφήσουν την επικοινωνία και τα πανηγυράκια!»