Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Βαλυράκη: οι δύο ψαράδες αλλάζουν υπερασπιστική γραμμή

Ενώ χθες (Τρίτη 24 Μαΐου) οι δύο ψαράδες από την Ερέτρια που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, επρόκειτο να απολογηθούν στον β' τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο αλλά μέσω των δικηγόρων τους ζήτησαν νέα προθεσμία και προσκόμισαν λίστα 19 μαρτύρων υπεράσπισής τους.

Ο ανακριτής έκανε δεκτό το αίτημά τους, εξέτασε τους πρώτους εννέα μάρτυρες και κάλεσε για σήμερα (Τετάρτη 25 Μαΐου) τους υπόλοιπους. Στη συνέχεια θα ορίσει νέα ημερομηνία απολογίας των κατηγορούμενων και θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ
Οι δύο κατηγορούμενοι επιμένουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση και πως «υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ήταν στο σπίτι τους και το σκάφος τους ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Ερέτριας, την ώρα του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη», σύμφωνα με το δικηγόρο τους Δημήτρη Καρβέλη.
Ενώ αναδεικνύουν ως αδύναμο στοιχείο της κατηγορίας ότι «υπάρχει ένας μάρτυρας που τους κατονομάζει και δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν άλλον», όπως επεσήμανε η επίσης δικηγόρος τους, Δέσποινα Λυσιγάκη.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
«Υπάρχει άλλο σκάφος που εμπλέκεται αλλά δεν είναι το δικό μας»

Ωστόσο, οι δύο κατηγορούμενοι –θορυβημένοι από τις εξελίξεις;- αλλάζουν υπερασπιστική γραμμή.
Και αυτό προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Καρβέλη:
«Υπάρχει ένα σκάφος το οποίο εμπλέκεται, πλησιάζει το σκάφος Βαλυράκη. Ανήκει σε άλλον και μάρτυρες που έδωσαν στον ανακριτή συμπληρωματικές καταθέσεις επιβεβαιώνουν αυτή την υποψία που έχουμε. Τα στοιχεία μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμα και θα δοθούν. Έχουμε εντοπίσει ποιο είναι αυτό το σκάφος και είναι θέμα του ανακριτή να μας βοηθήσει να αποδείξουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας σκάφος».

Μα, στις 2 Αυγούστου 2021 ο ίδιος δικηγόρος ενημέρωνε με δελτίο Τύπου:
«Οποιοσδήποτε έχει έστω και τις βασικές γνώσεις ποινικού δικαίου και έχει λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας θα γνωρίζει τη μία, μοναδική και καταφανή αλήθεια που προκύπτει, ότι ο τραγικός θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ατύχημα για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο ίδιος ο θανών, ο οποίος στην ηλικία των 79 ετών οδηγούσε το συγκεκριμένο ταχύπλοο σκάφος στο οποίο δεν υπήρχε ίχνος νομιμότητας και ασφάλειας, με αναρίθμητες τεχνικές και μηχανολογικές δυσλειτουργίες και παρατυπίες και που στην πραγματικότητα αποτελούσε ένα πλωτό, κινούμενο φέρετρο, επικίνδυνο τόσο για τον ίδιο τον αποβιώσαντα χειριστή, αλλά και για τρίτα σκάφη και επιβαίνοντες!»

Τελικά δεν πρόκειται για θαλάσσιο ατύχημα που το προκάλεσε ο ίδιος ο θανών;
Πού ήταν μέχρι τώρα αυτοί οι όχι ένας και δύο αλλά 19 μάρτυρες να πουν τι είδαν, ποιο «άλλο σκάφος» πλησίασε το σκάφος του πρώην υπουργού και ποιοι διαπληκτίστηκαν μαζί του;
Η «ενεργοποίησή» τους σχετίζεται με την ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο και την άσκηση δίωξης κατά των κατηγορουμένων;

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.