Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πνευματικός: Μελέτη κατασκευής Λιμένα Αλμυροποτάμου

Tην αναγκαιότητα ενίσχυσης των λιμενικών εγκαταστάσεων στη Νότια Καρυστία και τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν, επεσήμανε ο Σπύρος Πνευματικός στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους (την Πέμπτη 12 Μαΐου στο Υπουργείο στον Πειραιά).

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ –παρουσία του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και συνοδεία του δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου και άλλων αυτοδιοικητικών του Δήμου Καρύστου- ζήτησε

- Τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του νέου Επιβατικού Λιμένα Μαρμαρίου
Η αύξηση του όγκου εμπορευμάτων και επιβατών που διακινούνται καθημερινά στον υφιστάμενο Λιμένα Μαρμαρίου δημιουργούν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Με την κατασκευή του νέου Λιμένα και θα ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εκδήλωσης ατυχήματος και θα μειωθεί ο χρόνος εξυπηρέτησης των πλοίων, μιας και η φορτοεκφόρτωση των οχημάτων θα γίνεται ταχύτερα λόγω της αύξησης του χερσαίου χώρου.

- Τη χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής του Λιμένα Αλμυροποτάμου
Η κατασκευή του Λιμένα Αλμυροποτάμου θα καταστήσει ακόμα πιο ευχερή την απ' ευθείας σύνδεση της Αττικής με τη Νότια Εύβοια. Και η εκπόνηση των επί μέρους κύριων και υποστηρικτικών μελετών, εκτιμώμενου κόστους 200.000 ευρώ, είναι το πρώτο «βήμα».

- Τη μεταφορά του Επιβατικού – Εμπορικού Λιμένα Νέων Στύρων στη θέση του Αλιευτικού Καταφυγίου
Η μεταφορά θα απελευθερώσει το χώρο του υφιστάμενου Λιμένα, που θα μπορέσει να μετατραπεί σε Μαρίνα ώστε να προσελκύσει σκάφη αναψυχής, από τη στιγμή που θα υπάρχει οργανωμένος χώρος για την εξυπηρέτησή τους.

Είναι κατανοητό ότι η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων θα οδηγούσε στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Καρυστίας και θα συνέβαλε στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Από πλευράς υπουργού, υπήρξε διαβεβαίωση μόνον για την έγκριση της απαραίτητης χρηματοδότησης των μελετών κατασκευής του Λιμένα Αλμυροποτάμου.

Παράλληλα, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρύστου με Άνδρο, Τήνο, Σύρο, που είχαν διακοπεί.

[ Στη φωτογραφία, από αριστερά: Ευάγγ. Κυριαζόπουλος, Σπ. Πνευματικός, Γιαν. Πλακιωτάκης, Άλκης Βόσσος (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Καρύστου) και Λευτ. Ραβιόλος. ]

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.