Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
06:45:55

Χαλκίδα

Βόρ. Εύβοια: Σφαγείο και ενισχύσεις κτηνοτρόφων

Την ενίσχυση της κτηνοτροφίας στη Βόρεια Εύβοια με προγράμματα κοινοτικών επιδοτήσεων επικοινώνησαν σε μια ακόμη περιοδεία στην πυρόπληκτη περιοχή, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου.

Σε σύσκεψη με μέλη (στο σύνολο περίπου 140) του νέου Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βόρειας Εύβοιας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας και του δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγ. Άννας ενημέρωσαν ότι
- το αμέσως προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο ΥπΑΑΤ με εκπροσώπους από τον τραπεζικό τομέα προκειμένου να ενημερωθεί ο κλάδος των κτηνοτρόφων για τα κοινοτικά προγράμματα χωρίς ίδια συμμετοχή.
- πλέον, γνωστοποίησε ότι στο καθεστώς των αποζημιώσεων εντάσσονται και οι βοοτρόφοι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο –και βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ- Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η δημιουργία Σφαγείου στη Βόρεια Εύβοια, σε περιοχή που εξασφάλισε ο Δήμος για τη στέγασή του, στα όρια της κοινότητας Παππάδων. Η εγκατάσταση του Σφαγείου θα γίνει σε έκταση που θα ξεπερνά τα 5 στρέμματα, με μελλοντική εγκατάσταση για μεταποίηση κρεάτων και δημιουργία κρεοπωλείου.