Σαββάτο 28 Μαϊου 2022
17:00:01

Χαλκίδα

babis banner-02

Βόρ. Εύβοια: Δράσεις στήριξης αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας

Η δημιουργία ενός Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, για την υποστήριξη της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας μέσα από ένα σύνολο σχεδιασμένων δράσεων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, υλοποιείται από την ActionAid σε συνεργασία με τους οργανισμούς «Αργώ» (Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας), «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και «Science Communication» (SciCo), με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του Ιδρύματος

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Η έναρξη των δράσεων σηματοδοτείται με το εκπαιδευτικό εργαστήριο (toolkit workshop) «Μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων: Από τη θεωρία στην πράξη», με κεντρικό εισηγητή τον business development expert Τάσο Λάμπρου, το Σάββατο 14 Μαΐου, στη Λίμνη, στο Κτήριο Μελά, με ώρα έναρξης στις 6:30 το απόγευμα και διάρκεια δύο ωρών.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

Οι δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής του Οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, περιλαμβάνουν:

Τοοlkit Workshops: Ανοικτές στο κοινό δράσεις με την μορφή διαδραστικών σεμιναρίων. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες, έχουν ποικίλη θεματολογία και εστιάζουν στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις στους τομείς της επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν χρήσιμη πηγή άντλησης γνώσεων, διάδρασης, επίλυσης πρακτικών ζητημάτων, έμπνευσης και δικτύωσης.
Agroanelixi: Σύνολο δράσεων κατάρτισης και επιχειρηματικής υποστήριξης για επιχειρηματίες, συνεταιρισμούς και εν δυνάμει επιχειρηματίες.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η συμμετοχή πραγματοποιείται κατόπιν αιτήσεων ενδιαφερομένων και αξιολόγησης των αιτήσεων.

Οι δράσεις αυτές αποτελούνται από τρία αναπόσπαστα μέρη:
Σεμινάρια με μεγαλύτερη εστίαση σε επιμέρους τομείς (ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων, marketing, πωλήσεις, εξαγωγές κ.α).
Εξειδικευμένη επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).
Επιδότηση ανά ωφελούμενο. Το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται έως και τα 5.000 ευρώ ανά ωφελούμενο, συνδέεται με την συμμετοχή και απόδοσή του κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών.

Η συμμετοχή στα toolkit workshops είναι ανοικτή και δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για καλύτερη ενημέρωση, δήλωση συμμετοχής στο 1ο toolkit στις 14 Μαΐου, αποστολή προτάσεων και ερωτημάτων για τις θεματικές και τους εισηγητές των σεμιναρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα στο σύνδεσμο https://bit.ly/3PaGbE1