Τρίτη 16 Απριλίου 2024
15:52:07

Χαλκίδα

Ο Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος, στο πλαίσιο του 1ου Sterea Run

ΛΗΛΑΝΤΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Συνδιοργανωτές: ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Εύβοιας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την υποστήριξη των Δήμων Ερέτριας και Χαλκιδέων και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 5 Ιουνίου

• Αγώνας 21,1 χιλιομέτρων
Εκκίνηση στις 8:30 το πρωί από την Ερέτρια και τερματισμός στο Στρογγυλό της Παραλίας της Χαλκίδας

• Σκυταλοδρομία 20 χιλιομέτρων (2 X 10 χλμ)
Εκκίνηση στις 8:45 το πρωί από την Ερέτρια και τερματισμός στο Στρογγυλό της Παραλίας της Χαλκίδας)

........................................................................................................................................

Οι αθλητές που αγωνίζονται στον Αγώνα Δρόμου 21.1 χλμ Ερέτρια – Χαλκίδα «Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος» χωρίζονται σε Ηλικιακές Κατηγορίες, τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες, ως εξής: έως 39 ετών / 40-49 ετών / 50-59 ετών / 60 ετών και άνω.

Στην σκυταλοδρομία των 20 χλμ κάθε ομάδα θα αποτελείται από 2 αθλητές / αθλήτριες που ο καθένας / καθεμία θα καλύψει απόσταση 10 χλμ. Οι ομάδες δύναται να συγκροτηθούν από: 2 άνδρες (κατηγορία ανδρών) / 2 γυναίκες (κατηγορία γυναικών) / 1 άνδρα & 1 γυναίκα (μικτή κατηγορία).

Στην κάθε κατηγορία κατά φύλο και ηλικία, θα υπάρξει ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση των τριών πρώτων ομάδων.

Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι.
Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο, θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό. Παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Σταθμοί ανεφοδιασμού και υδροδοσίας:
στα 5χλμ / στα 10χλμ / στα 15χλμ / στα 18χλμ / στον τερματισμό

Κόστος εγγραφής: Αγώνας 21,1 χλμ, 15 ευρώ /
Σκυταλοδρομία 20 χλμ (2 X 10 χλμ), 12 ευρώ ανά άτομο

Λήξη εγγραφών: την Κυριακή 22 Μαΐου

Παροχές αγώνα στο δρομέα με την ολοκλήρωση της εγγραφής:
Αριθμός συμμετοχής αθλητή / Ψηφιακή χρονομέτρηση με τσιπ
Αναμνηστικό εγχαραγμένο μετάλλιο / Αναμνηστικό τεχνικό t-shirt
Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών τζελ / Παροχή ιατρικών υπηρεσιών
Μεταφορά των δρομέων στην αφετηρία από την Χαλκίδα και επιστροφή μετά το τέλος του αγώνα.

Για την εξυπηρέτηση των δρομέων την ημέρα του αγώνα θα υπάρξουν λεωφορεία της διοργάνωσης τόσο για τη μεταφορά των δρομέων από την Χαλκίδα προς την Ερέτρια για την εκκίνηση των αγώνω όσο και για μετακίνηση των δεύτερων αθλητών προς το σημείο αλλαγής της σκυτάλης ενώ η επιστροφή των πρώτων θα γίνεται με όχημα της διοργάνωσης.
Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν αυστηρά μεταξύ 7 και 7:30 το πρωί της Κυριακής από την Χαλκίδα για την Ερέτρια και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, λεωφορεία θα επιστρέψουν δρομείς στην Ερέτρια αμέσως μετά τις απονομές (περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι).

Οι αριθμοί και τα πακέτα συμμετοχής παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους εγγεγραμμένους δρομείς αποκλειστικά με την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης). Ο εγγεγραμμένος δρομέας μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο άτομο να παραλάβει τον προσωπικό αριθμό και το πακέτο.

Αντικατάσταση δρομέων και/ή αλλαγή απόστασης του αγώνα που έχει επιλέξει ο εκάστοτε συμμετέχων δεν είναι δυνατές σε καμία περίπτωση κατά την παραλαβή των αριθμών και πακέτων συμμετοχής.
Στη γραμματεία της διοργάνωσης είναι δυνατή μόνο επικαιροποίηση των στοιχείων του ήδη εγγεγραμμένου δρομέα και διόρθωση επιμέρους προσωπικών του στοιχείων.
Αριθμοί συμμετοχής και/ή πακέτα συμμετοχής δεν αποστέλλονται σε καμία περίπτωση ταχυδρομικώς ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στους δικαιούχους.

........................................................................................................................................

Στη διοργάνωση του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση σε ποσοστό τουλάχιστον 95% οι δρομείς που θα έχουν σε ισχύ έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι έχοντες έγκυρο πιστοποιητικό νόσησης COVID-19 έως και την ημέρα του αγώνα και σε ποσοστό έως 5% μη εμβολιασμένοι συμμετέχοντες (αφορά αποκλειστικά και μόνο ανεμβολίαστους οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους έγκυρη ιατρική βεβαιώση περί μη εμβολιασμού). Οι μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) δύναται να συμμετάσχουν με προσκόμιση PCR εντός 72 ωρών ή RAPID TEST 48 ωρών. Οι μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (έως 18 ετών) με την προσκόμιση SELF TEST εντός 24 ωρών από την ημέρα έναρξης του αγώνα.