Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1ο Sterea Run, η νέα αθλητική διοργάνωση

Τη νέα αθλητική διοργάνωση 1ο Sterea Run, το λογότυπό της, τις διαδρομές (οι οποίες είναι πιστοποιημένες με τις προδιαγραφές των World Athletis - AIMS/IAAF), τις εμφανίσεις και τα μετάλλια των αγώνων, καθώς και την επίσημη ιστοσελίδα www.sterearun.gr (στην έχει ήδη αναρτηθεί όλο το σχετικό πληροφοριακό υλικό) παρουσίασε, σε ειδική εκδήλωση –την Τετάρτη 11 Μαΐου στη Λαμία-, ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Λευτέρης Αυγενάκης, «γνώριμος» στην Περιφέρεια Στερεάς από την επιτυχημένη συνεργασία τόσο στην επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις όσο και στην αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, δεδομένου ότι η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού αλλά και το Υπουργείο Τουρισμού.

«Πρεσβευτές» των αγώνων αναλαμβάνουν πέντε πρωταθλητές από την Στερεά Ελλάδα. Πρόκειται για τον Μάριο Αναγνώστου από τη Φθιώτιδα, τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο από την Φωκίδα, τον Γιώργο Διαλεκτό από την Βοιωτία, την Αναστασία Μαρινάκου από την Εύβοια και τον Γιώργο Σταμούλη από την Ευρυτανία.

Οι αγώνες, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας, τους Δήμους και αθλητικά δρομικά σωματεία, θα πραγματοποιηθούν στις πέντε πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων, κατά σειρά:
- Amfissa Night Run, το Σάββατο 21 Μαΐου
- Ληλάντιος Ημιμαραθών, την Κυριακή 5 Ιουνίου
- Livadia Night Run, το Σάββατο 2 Ιουλίου
- Karpenisi Night Run, το Σάββατο 16 Ιουλίου
- Lamia Run Festival, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου.

Στη διοργάνωση των αγώνων, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων δρόμου εκτός σταδίου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

...........................................................................................................................

Φάνης Σπανός (περιφερειάρχης):
«Στόχος του Sterea Run και του πλέγματος αθλητικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσουμε είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, όπως είναι και η διεθνής προβολή του τόπου μας. Θέλουμε να γνωρίσουν όλοι τις αμέτρητες ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας. Να μάθουν όλοι, ότι η Στερεά Ελλάδα είναι ένας τόπος που σε προκαλεί... να τρέξεις για να την γνωρίσεις!»

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.