Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
23:26:09

Χαλκίδα

Τρεις δεσμεύσεις Πέτσα στον Πνευματικό

Τρεις θετικές δεσμεύσεις απεκόμισε ο Σπύρος Πνευματικός από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους (τη Δευτέρα 9 Μαΐου στην Αθήνα), με αντικείμενο «τη σωστή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή προοπτική και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, δεσμεύτηκε ότι:

1. Θα ενταχθεί στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το έργο που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης των οικισμών της Λιχάδας και του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας (για το οποίο ο Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού έχει συντάξει μελέτη), προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

2. Θα ανακληθεί ο όρος ανάληψης νομικών δεσμεύσεων για το έργο «Αντιπλημμυρική θωράκιση της Δ.Κ. Ιστιαίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού», ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η συμβασιοποίησή του και στη συνέχεια, να ξεκινήσει η κατασκευή του, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

3. Θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το έργο «Εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργειακή αυτονομία στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων του Δήμου Καρύστου» (για το οποίο ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού έχει συντάξει μελέτη), προϋπολογισμού 3.234.576,62 ευρώ.

Ο Σπύρος Πνευματικός, έθεσε και σειρά ζητημάτων σχετικά με την πορεία υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων και αποκατάστασης υποδομών στη Βόρεια Εύβοια, ζητώντας να εξεταστούν ευμενώς
- τα αιτήματα των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας προς ένταξη δράσεων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
- το αίτημα για ένταξη της Πράξης «Αποχέτευση Οικισμού Ροβιών & Αναβάθμιση ΕΕΛ Λίμνης Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας», προϋπολογισμού 2.115.348,24 ευρώ, στην πρόσκληση «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων».