Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17:04:59

Χαλκίδα

Αλλάζουν οι Διοικητές των Νοσοκομείων

Τις αποφάσεις για τη λήξη θητείας πολλών -σχεδόν όλων των- Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας – Στερεάς & Εύβοιας ετοιμάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, η αποστολή τους στους εν λόγω αξιωματούχους του ΕΣΥ, θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα.

Τότε θα γίνει γνωστή και η τύχη του Γιώργου Καρούζου, Διοικητή στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, του Τάσου Σεπετή, Διοικητή στο Νοσοκομείο Λαμίας και του Κώστα Ρουσόπουλου, Διοικητή στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς - Θήβας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας, οι τρεις τους, όπως και οι υπόλοιποι Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές της 5ης ΥΠΕ υποβλήθηκαν στην περίφημη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, που είχαν επίσης στη διάθεση τους και τις εκθέσεις αξιολόγησης από τον επικεφαλής της ΥΠΕ.

Οι αλλαγές αναμένονται σαρωτικές, καθώς την πόρτα της εξόδου θα περάσουν σχεδόν όλα τα στελέχη του ΕΣΥ που είχαν τοποθετηθεί επί υπουργίας Ανδρέα Λυκουρέντζου και Άδωνι Γεωργιάδη, με βάση και πάλι την εισήγηση μιας άλλης σε πρόσωπα αλλά παρόμοιας αντίληψης, Επιτροπής Αξιολόγησης..

Οι δύο Κρητικοί γιατροί που βρίσκονται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τόσο ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παύλος Πολάκης, έχουν επί της ουσίας προδικάσει το αποτέλεσμα και των εκθέσεων αξιολόγησης και των προσωπικών συνεντεύξεων, είτε προτάσσοντας.
ως «μέτρο επείγον και αναγκαίο για το ΕΣΥ τον διορισμό νέων διοικήσεων», επιλέγοντας μάλιστα το απαξιωτικό και απορριπτικό «τα νοσοκομεία πρέπει να διοικηθούν τώρα» είτε επιρρίπτοντας στους διοικητές τις ευθύνες, όχι μόνο για τις ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στα Νοσοκομεία αλλά και για τη δημοσιοποίηση αυτών των ελλείψεων.
Υπενθυμίζεται δε ότι τον Ιούνιο, επί υπουργίας Κουρουμπλή, επιχειρήθηκε παντοιοτρόπως η συλλογική αποπομπή των διοικήσεων των Νοσοκομείων ου ΕΣΥ, χωρίς προσωποποιημένη αιτιολογά και η τοποθέτηση άλλων, επιλογής του Υπουργού. Μετά την αποτυχία της απόπειρας συλλογής παραιτήσεων των Διοικούντων, των οποίων δεν έχει ούτε τώρα λήξει η θητεία, ενεργοποιήθηκε τελικά η διαδικασία της αξιολόγησης αρχικά από τον επικεφαλής της ΥΠΕ (έκθεση αξιολόγησης) και στη συνέχεια από τη συσταθείσα Επιτροπή (προσωπική συνέντευξη).

Η απουσία κριτηρίων έχει καταστήσει τη συνέντευξη σε μια εξαιρετικά ρευστή διαδικασία. Αυτή η «δημιουργική ασάφεια» είναι που θα αποτελέσει τη βάση της Επιτροπής Αξιολόγησης και για τους νέους Διοικητές. Και είναι αυτή που θα ανοίξει τις πόρτες και των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας – Στερεάς & Εύβοιας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.