Σαββάτο 28 Μαϊου 2022
17:49:26

Χαλκίδα

babis banner-02

Συγκέντρωση για μέτρα προστασίας της υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης απέναντι στη πανδημία στους χώρους δουλειάς και γενικότερα, πραγματοποιούν σωματεία εργαζομένων, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ στην πλατεία πίσω από τα Δικαστήρια.

Διεκδικούν:
- Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους, με αύξηση των σημείων μαζικής δειγματοληψίας.
- Οργάνωση επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας, με ευθύνη του κράτους.
Προληπτικοί έλεγχοι σε χώρους δουλειάς ειδικά εκεί που απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι / Τακτικές απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους / Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, βρίσκονται σε καραντίνα ή πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει το κράτος και την εργοδοσία / Διάρκεια καραντίνας με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και όχι μείωσή της στις πέντε ημέρες / Τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές / Απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων / Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.
- Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, με ειδική πρόβλεψη για τους μετανάστες και τον καταυλισμό προσφύγων στην Ριτσώνα.
- Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και κλινικών.
- Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με αραίωση των μαθητών στις τάξεις, εξασφαλισμένη καθαριότητα και προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.