Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψαλιδισμένη» στεγαστική συνδρομή προς τους πυρόπληκτους

Τη χαμηλή στεγαστική συνδρομή προς τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας επισημαίνει ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης αι με ερώτησή του στη Βουλή, ζητά από τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών την εξίσωσή της με αυτή προηγούμενων καταστροφών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ερώτηση:
«Η καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου στη Βόρεια Εύβοια άφησε πίσω της, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες κατοικίες είτε με ολικές είτε με μερικές ζημιές, καθιστώντας τες πλέον σε μεγάλο βαθμό μη κατοικήσιμες. Ενδεικτικά, στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, ο οποίος υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή, έχουν υποστεί πολύ σοβαρές βλάβες και έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα», όπως διαπιστώθηκε μετά την αυτοψία 113 κατοικίες, 19 επαγγελματικοί χώροι και 163 αποθήκες και στάβλοι, ενώ με «κίτρινη» επισήμανση έχουν χαρακτηριστεί 112 κατοικίες, 15 επαγγελματικοί χώροι και 136 αποθήκες και στάβλοι. Αντίστοιχες αν και ευτυχώς λιγότερες ζημιές καταγράφονται και στον έτερο πυρόπληκτο Δήμο της περιοχής, τον Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας και την τεράστια καθυστέρηση των κατεδαφίσεων των ακατάλληλων κατοικιών λόγω της κυβερνητικής αδράνειας, ζητάει από τον υπουργό να απαντήσει-εξηγήσει: «γιατί η στεγαστική συνδρομή στη Βόρεια Εύβοια για την επισκευή μη φερόντων στοιχείων κτιρίου ορίζεται σε 180 ευρώ ανά τ.μ. για το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου, τη στιγμή που σε αντίστοιχες περιπτώσεις ζημιών σε προηγούμενες καταστροφές η εν λόγω συνδρομή έφτανε έως και τα 500 ευρώ ανά τ.μ.;»

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.