Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
10:14:41

Χαλκίδα

babis banner-02

Εξοπλισμός οδικής ασφάλειας για την Αστυνομία

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, έγινε η παρουσίαση των 65 οχημάτων διαφόρων τύπων, των 65 ασυρμάτων και των 10 φορητών ραντάρ, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και παραδόθηκαν για τις ανάγκες της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την κατανομή από πλευράς Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας διατέθηκαν (σημ.: όσα ακριβώς και στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας) 10 επιβατικά αστυνομικού ή ελεύθερου χρωματισμού, 3 τύπου SUV, 1 επιβατικό 9 θέσεων, 1 γερανοφόρο, 15 ασύρματοι και 2 φορητά ραντάρ.

Η αγορά του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα, του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) «Στερεά Ελλάδα 2014 - 2020» και της Πράξης «Εξοπλισμός ενίσχυσης υλικοτεχνικής υποδομής για τη βελτίωση της ασφάλειας στους χρήστες οδικού δικτύου».

........................................................................................................

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση των οχημάτων, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής απένειμε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη.

Φάνης Σπανός (Περιφερειάρχης):
«Ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού για τις Αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, για να συνδράμουμε το πολύ σημαντικό έργο των αστυνομικών μας. Αυτός ο εξοπλισμός εξασφαλίζει υψηλότερο αίσθημα ασφάλειας για τους πολίτες και καλύτερη εποπτεία του οδικού μας δικτύου.
Συνεισφέρει επίσης, στην ασφάλεια των ίδιων των αστυνομικών, οι οποίοι είναι καθημερινά στους δρόμους, κυκλοφορούν υπό αντίξοες συνθήκες και αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις, οδικές και μη.
η δράση μας συνοδεύεται και από ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ», εκ μέρους όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προς αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν το είναι τους, την ψυχή τους, για να υποστηρίξουν όλους εμάς.»

Γεώργιος Κανέλλος (Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής):
«Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προμήθειας οχημάτων για την ΕΛ.ΑΣ. μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Προμηθευτήκαμε τα δύο τελευταία έτη, συνολικά 65 οχήματα διαφόρων τύπων, τα οποία μοιράστηκαν κυρίως στις υπηρεσίες Τροχαίας αστυνόμευσης του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό για την στήριξή του στο έργο που επιτελούν οι υπηρεσίες μας. Οι εξοπλισμοί αυτοί θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Εμείς, από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Επειδή, όμως, ποτέ δεν είναι πεπερασμένες οι ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ. θα ήθελα να αιτηθώ στον κ. Περιφερειάρχη να μας εντάξει και στα νέα προγράμματα του 2021–2026, έτσι ώστε να εξοπλιστούν ακόμη καλύτερα οι υπηρεσίες μας, προς όφελος πάντα των πολιτών.».

.....................................................................................................................

Το σχετικό βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την παρουσίαση των οχημάτων, στο σύνδεσμο: https://youtu.be/lgYb-FgDqXo