Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
14:30:46

Χαλκίδα

Για περισσότερες δομές στήριξης γυναικών θυμάτων βίας

Εκδήλωση με θέμα «Βία κατά των Γυναικών - Ενίσχυση των σχετικών δομών των Δήμων» διοργανώνεται από τη Θεματική Επιτροπή Ισότητας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Lucy στη Χαλκίδα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (στις 25 Νοεμβρίου), με την παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής & Οικογένειας, Μαρίας Συρεγγέλα και απευθύνεται στις γυναίκες αιρετές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

.....................................................................................................................................................................

[ Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου, σε συνεργασία με τα συμβουλευτικά κέντρα της ΓΓΙΦ και των Δήμων, τους Ξενώνες φιλοξενίας και την τηλεφωνική γραμμή πανελλαδικής εμβέλειας 15900.

Το Κέντρο στελεχώνεται από κοινωνιολόγο, κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο. Στο χρονικό διάστημα λειτουργίας του, έχει υποδεχθεί σημαντικό αριθμό γυναικών με αιτήματα κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής συμβουλευτικής καθώς και φιλοξενίας σε ξενώνες.
Ενώ προβαίνει σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα που αφορούν στη βία κατά των γυναικών τόσο μέσα στην οικογένεια (ενδοοικογενειακή βία) όσο και συνολικότερα στην κοινωνία (βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σωματεμπορία). ]