Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας ρέματος Σηπιάδας

Υπογράφηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας η σύμβαση για την εκπόνηση «μελέτης οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του ρέματος Σηπιάδας» του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας.
Σκοπός της μελέτης (αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, με ΦΠΑ) είναι η οριοθέτηση του ρέματος σε συνολικό μήκος περίπου 3 χλμ., ήτοι σε μήκος 1,8 χλμ από την εκβολή του μέχρι το όριο της ανάντη δασικής περιοχής και σε μήκος περίπου 1,2 χλμ στην αγροτική περιοχή του Ρετσινόλακκου καθώς και ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός των απαιτούμενων έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας στα τμήματα που παρουσιάζονται πλημμυρικά φαινόμενα ή σημαντική διάβρωση της κοίτης κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

...................................................................................................................................

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Οι αναγκαίες παρεμβάσεις οι οποίες εκτελούνται στα σημαντικότερα ποτάμια και ρέματα της Π.Ε. Εύβοιας, οφείλουμε να συμπληρωθούν από τα απαραίτητα σχέδια που θα καθορίσουν τα όρια τους, τα μέτρα προστασίας και τεχνικά έργα θωράκισής τους. Τα σχέδια αυτά δράσης και προστασίας για τα ποτάμια και ρέματα μας εκπονούμε μεθοδικά μέσα από μελέτες οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας, μια εκ των έχουμε τη χαρά άμεσα να συμβασιοποιούμε και αφορά το ρέμα Σηπιάδας του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.»

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.