Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
17:58:03

Χαλκίδα

Πλαίσιο συνεργασίας με τα Special Olympics Hellas

Ο Δήμος Χαλκιδέων, αναγνωρίζοντας το πολυετές έργο των Special Olympics Hellas στον τομέα της συνεχούς υποστήριξης ατόμων με νοητική αναπηρία και εκτιμώντας τη σημασία, το εύρος και την ποιότητα των δράσεων τους, υπέγραψε Πλαίσιο Συνεργασίας με τα Special Olympics Hellas.

Το Πλαίσιο Συνεργασίας υπεγράφη τη Μεγάλη Δευτέρα (26 Απριλίου), από τη δήμαρχο Έλενα Βάκα και τον πρόεδρο των Special Olympics Hellas,. Διονύσιο Κοδέλλα, με κοινό γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, την υποστήριξη των οικογενειών τους και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα που τους αφορούν.
Συγκεκριμένα:
- Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παίζουμε μαζί. Μαθαίνουμε μαζί», θα δημιουργηθούν μεικτές ομάδες άθλησης και θα διοργανωθούν κοινές αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ μαθητών με και χωρίς νοητική αναπηρία, με απώτερο σκοπό την αποδοχή, την ευαισθητοποίηση και την επίτευξη της κοινωνικής ένταξης.
- Θα καθοριστούν τα αθλήματα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες ανάγκες του Δήμου για κοινές προπονήσεις μαθητών και αθλητών των Special Olympics.
- Θα οριστεί υπεύθυνος του Δήμου, για την εκπροσώπησή του και για τον συντονισμό του προγράμματος στο συγκεκριμένο Πλαίσιο Συνεργασίας.
- Θα συνδιοργανώνονται αθλητικές εκδηλώσεις (Δήμου και Special Olympics Hellas) στην καθορισμένη εγκατάσταση του Δήμου για μία τουλάχιστον φορά ετησίως.
- Θα τοποθετηθεί ειδική επιγραφή/πλακέτα, που θα του παραδοθεί από τα Special Olympics Hellas σε εμφανή σημείο της εγκατάστασης επιλογής του. Η επιγραφή θα αφορά στη συνεργασία του Δήμου με τα Special Olympics Hellas στο πλαίσιο ανάπτυξης των Μεικτών Ομάδων Αθλημάτων (ομάδες ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία)
Σκοπός της ανωτέρω συνεργασίας είναι η ένταξη όλων και περισσότερων ατόμων με νοητική αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο και η συνύπαρξή τους με μαθητές σε διάφορες αθλητικές δράσεις.