Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
11:48:10

Χαλκίδα

Διαδικτυακή ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ημερίδα με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο – Κίνδυνοι, πρόληψη και πρακτικές αντιμετώπισης» διοργανώνει το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας – Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το διαδίκτυο είναι το κυριότερο μέσο επικοινωνίας, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, κοινωνικότητας και πρόσφατα, για τα παιδιά, τους/τις εφήβους και τους/τις εκπαιδευτικούς, μέσο διδασκαλίας και μάθησης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, το πεδίο μιας νέας μορφής παραβατικότητας έως εγκληματικότητας, της οποίας σε μεγάλο ποσοστό θύματα, ενίοτε και «θύτες», είναι τα παιδιά και οι έφηβοι. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια οι κίνδυνοι αυτοί έχουν πολλές φορές επισημανθεί, το θέμα παραμένει επίκαιρο. Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας, με ευαισθησία προς τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση, για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό, την πρόληψη και τις πρακτικές αντιμετώπισης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, με ομιλητή τον αστυνόμο β΄ Υγειονομικού - ψυχολόγο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δρ. Γεώργιο Νάκο.
Απευθύνεται σε μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς και είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο μέσω των συνδέσμων:
Webex Event address for attendees / Event number (access code): 124 863 7992 - Event password: 12345
και YouTube address: https://youtu.be/GZWRFjJ8h1Y