Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
10:19:43

Χαλκίδα

Συντονισμένοι στην «Ώρα της Γης»

Σήμερα (Σάββατο 27 Μαρτίου), από τις 8:30 έως και τις 9:30 το βράδυ, θα σβήσουν τα φώτα στο Μέγαρο Κότσικα και σε όλα τα κτήρια του Δήμου Χαλκιδέων.
Ο Δήμος Χαλκιδέων συμμετέχει στη συμβολική δράση «Ώρα της Γης» («Earth Hour»), που αποτελεί πρωτοβουλία της οργάνωσης WWF (World Wildlife Fund), εκστρατεία ευαισθητοποίησης και μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν και αυτοί, σβήνοντας τα φώτα στα σπίτια τους για το ίδιο διάστημα.

[ Στο μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ή και αρμοδιοτήτων μας, να ενσωματώσουμε πρακτικές που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Μικρές ενεργειακά «πράσινες» αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα προς όφελος του περιβάλλοντος και της ζωής μας. Ας αναλογιστούμε ο καθείς την ευθύνη του. Ας δράσουμε συμμετοχικά, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές. Να κάνουμε μία νέα αρχή. Να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση του κατάλληλου πολιτικού κλίματος για την επίλυση των σοβαρότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων του τόπου, της χώρας, του πλανήτη μας. ]