Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
01:41:47

Χαλκίδα

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ κατά του Μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ

H συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα εφαρμοζόμενα νέα μέτρα της Κυβέρνησης, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.

Τη στήριξή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ (την ίδια ημέρα και ώρα και στο Αλιβέρι) δίνουν τα ακόλουθα σωματεία:

 1. Σωματείο εργαζομένων στα τροφίμων και ποτών Εύβοιας –Βοιωτίας
 2. Σωματείο εργαζομένων Ζ.Α.Β.Ε.Λ. (Ζούρας)
 3. Σωματείο εργαζομένων ομίλου Νηρέα
 4. Σωματείο εργαζομένων Μετάλλου Ν. Εύβοιας
 5. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας
 6. Σωματείο Εργαζομένων περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
 7. Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Β. Εύβοιας
 8. Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας
 9. Ένωση συνταξιούχων Ν. Εύβοιας
10. Σωματείο οικοδόμων Λουτρών Αιδηψού
11. Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών

Το μήνυμα του ΠΑΜΕ:

«Μέσα στον Οκτώβρη η κυβέρνηση θα φέρει το πρώτο πακέτο μέτρων. Μέσα σε αυτό βρίσκεται το νέο ασφαλιστικό! Νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού.
Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες. Αφορά τους ΕΒΕ, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Πλήττει βάναυσα τις γυναίκες. Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του.
Κανένας να μην ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων, των επαγγελματικών κλάδων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η δοκιμασμένη τους τακτική απέναντι στο λαό!

Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από συνδικάτα και εργαζόμενους ως απαράδεκτα! Είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.»