Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021: συμπληρώνονται 2 χρόνια από την κοίμηση (στις 13 Ιανουαρίου 2019) του Χαλκιδέου Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης, Παύλου (Ιωάννου).

Διακεκριμένος και άξιος κληρικός (εκπαιδευτικός, συγγραφέας και αρθρογράφος), ο οποίος επηρέασε θετικά τις ζωές πολλών ανθρώπων. Απλός και διάφανος στη βιώτη του, κοινωνικός και προσηνής στις σχέσεις του. Φωτισμένος πνευματικός ηγέτης με εκκλησιαστικό φρόνημα και τολμηρό δημόσιο λόγο στα κοινωνικά ζητήματα. Χαρισματικός άνθρωπος με πλούσια δράση, υποδειγματικά παρών για την ανακούφιση εκείνων που κάθε φορά βρίσκονταν σε μεγαλύτερη ανάγκη. Θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας!

[ Ο Χαλκίδας Χρυσόστομος (κατά το χθεσινό μνημόσυνο στο ναό της Ευαγγελίστριας Κανήθου):
«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παύλος, με το ήθος του και την σπάνια σε μέγεθος και ποιότητα προσφορά του, εδόξασε τον Θεό και την Αγία μας Εκκλησία. Με άφθαστο ιεραποστολικό ζήλο, με αγάπη έμπρακτη και γενναιόδωρη όργωσε, στην κυριολεξία, τον αγρό της Ιεράς μας Μητροπόλεως, έσπειρε με πόνο και θυσίες αμέτρητες τον λόγο του Θεού και τον επότισε με τον τίμιο ιδρώτα του.
Με ευγνωμοσύνη και εγκάρδια αισθήματα του ευχόμαστε να απολαύσει τα άφθαρτα και αιώνια βραβεία των κόπων του και τον παρακαλούμε, στο ουράνιο θυσιαστήριο όπου παρεδρεύει, να πρεσβεύει για όλο τον κόσμο και για την γενέτειρα του την Χαλκίδα εκεί όπου είδε το φως του ήλιου και μετά από Θεία Λειτουργία αποχαιρέτησε τον κόσμο τούτο.» ]

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.