Σαββάτο 23 Ιανουαρίου 2021
18:27:14

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Η ιστορία πίσω από τη μοιραία βουτιά…

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Εντατική του ΚΑΤ, ο 24χρονος επαγγελματίας αυτοκινητιστής από τη Δροσιά, Γιάννης Δαμιανός, ο οποίος ανήμερα των Θεοφανείων βουτώντας στη θάλασσα στην Αμάρυνθο για να πιάσει τον Σταυρό, υπέστη σοβαρότατη κάκωση του αυχένα η οποία επηρεάζει και τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού.
Η κατάστασή του παρουσιάζεται στάσιμη και παραμένει κρίσιμη στη μάχη που δίνει για τη ζωή του, με ανοιχτό το ενδεχόμενο πλήρους τετραπληγίας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΡΑΜΑ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ

Κωνσταντίνος Δαμιανός (θείος του άτυχου Γιάννη):
«Δεν βούτηξε για χαβαλέ. Είχε κάνει τάμα προκειμένου να γίνει καλά ο αδερφός του, ο οποίος πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Απευθύνω έκκληση σε όλους να προσευχηθούν για τον Γιάννη.»

Μαριάννα Βαρδινογιάννη (ιδρύτρια και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων και Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα»):
«Από τα βάθη της ψυχής μου προσεύχομαι για τον Γιάννη. Τον Γιάννη που μια ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα θέλησε να κάνει το πολυτιμότερο δώρο, το δώρο της ζωής, σε έναν συνάνθρωπο του. Έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών στο «Όραμα Ελπίδας». Λίγες μόλις ημέρες αργότερα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ σκληρό παιχνίδι της μοίρας. Η σκέψη και η καρδιά μου είναι κοντά στον ίδιο, στους γονείς και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Μόνη μου προσευχή η αγάπη που έχει μέσα του να γίνει η δύναμή του στον μεγάλο αγώνα που δίνει αυτή την ώρα.»

Δημήτρης Δαμιανός (ο αδελφός του άτυχου Γιάννη):
«Αδερφέ μου είσαι ο πρωταρχικός λόγος ύπαρξής μου και το καμάρι μου. Πάλεψε για χάρη μου, όπως παλεύω και εγώ για σένα τόσους μήνες. Είσαι η ζωή μου όλη. Είσαι τα πάντα μου. Σ' αγαπώ.»
«Αυτό που χρειάζεται ο αδερφός μου αυτή τη στιγμή, είναι η από καρδιάς προσευχή όλων για να φανεί δυνατός στον σταυρό που του ανέθεσε ο Θεός και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει.»