Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
22:34:59

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Κυκλοφόρησε το Συναξάρι των Αγίων της Εύβοιας

Εκδόθηκε και ήδη κυκλοφορεί το Ευβοϊκό Συναξάριο «Δέος και Ικεσία με τους Αγίους της Εύβοιας».
Το Ευβοϊκό Συναξάριο αποτελεί έργο του καταγόμενου από τη Χαλκίδα, Τιτουλάριου Μητροπολίτη Φαναρίου & Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδας (η οποία είχε την ευθύνη της έκδοσης), Αγαθάγγελου (κατά κόσμον Βασιλείου) Χαραμαντίδη.

Το νέο πόνημα αγιολογίας του συγγραφέα είναι αφιερωμένο στους εν Ευβοίᾳ διαλάψαντες αγίους, οι οποίοι με τον εν Χριστώ βίο τους ενσάρκωσαν το ορθόδοξο ήθος και έγιναν διαχρονικά πρότυπα για τους ανά τον κόσμο πιστούς. Η έκδοση περιλαμβάνει τους βίους των αγίων σε εύληπτο και λυρικό ύφος, τα τροπάρια των Ευβοέων αγίων, καλαίσθητες τετράχρωμες εικόνες αυτών, πίνακα των εορτών, καθώς και πλούσια βιβλιογραφία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευθούν από το Βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης Χαλκίδας «Το Αρχονταρίκι των Βιβλιοφίλων» (Χαλκίδα - Αβάντων 32, τηλ. 2221079217, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

[ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ;

Το βιβλίο (274 σελίδων, διαστάσεων 17Χ24) προλογίζουν οι οικείοι Μητροπολίτες Καρυστίας & Σκύρου, Σεραφείμ και Χαλκίδας, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων, Χρυσόστομος, οι οποίοι υπογραμμίζουν τη θεολογική και την ποιμαντική του σημασία για τους πιστούς και τη ζωή της Εκκλησίας γενικότερα.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου σημειώνεται με έμφαση από τον συγγραφέα:
«Στην παλαίστρα της ζωής η αγιότητα δεν πρέπει να αποτελεί ένα λησμονημένο όραμα, αλλά τον σκοπό της όλης βιοτής μας με στέρεη βάση και με φωτεινούς οδοδείκτες το ηρωϊκό παράδειγμα των Αγίων μας.
Το Συναξάρι ενός Αγίου είναι μία κίνηση της Εκκλησίας προσλήψεως και εγκεντρισμού των λαών στο χριστολογικό της σώμα. Είναι μια πράξη φιλανθρωπίας και αγάπης. Η Εκκλησία καλείται να προσφέρει και πάλι σήμερα στον κόσμο τους Μάρτυρές της και τους Αγίους της, γιατί μόνο επάνω στους βωμούς και στα θυσιαστήρια οικοδομείται μια αληθινή σχέση Εκκλησίας και κόσμου, μια σχέση που να σώζει τον κόσμο και να καθιστά δυνατή την είσοδο της Βασιλείας του Θεού επί της γης.
Οι Άγιοι μάς καλούν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους μέσα στις συνθήκες που ο καθένας μας ζει. Οφείλουμε με έμφαση να ομολογήσουμε: η αγιότητα δεν είναι ένας κανόνας, ένα ιδανικό, έστω για ορισμένους μόνο. Είναι κλήση προς όλους μας. Ισχύει για όλους μας». ]