Σαββάτο 05 Δεκεμβρίου 2020
20:25:32

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Εύβοια: από τα λιγότερα κρούσματα πανελλαδικά

Η Εύβοια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, είναι μια από τις Περιφερειακές Ενότητες με τα λιγότερα κρούσματα και τους λιγότερους νεκρούς με κορωνοϊό, τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε πληθυσμιακή αναλογικότητα, είτε από την αρχή της πανδημίας είτε μέσα στο ορμητικό δεύτερο κύμα της.
Ενώ, μάλιστα, α) γειτνιάζει με την «κόκκινη» Αττική και β) είχε ικανοποιητική καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

 

- μέσα στο Νοέμβριο

Χάρτης Κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, στο διάστημα δύο εβδομάδων, από 3 έως και 17 Νοεμβρίου:
25 < Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας < 50

Η Εύβοια (μαζί με Αργολίδα, Ηλεία και Λακωνία) βρίσκεται πίσω μόνον από τη Σάμο και την Κεφαλονιά, που έχουν λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.
Και άρα, τοποθετείται στην 3η-6η θέση της σχετικής πανελλαδικής αύξουσας (δηλ. από τα λίγα στα πολλά κρούσματα) λίστας.

- από την αρχή της πανδημίας

Χάρτης Κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, από την αρχή της πανδημίας, το Μάρτιο (φωτογραφία):
0 < Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας < 200 

Η Εύβοια (μαζί με Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Ηλεία, Θεσπρωτία, Κεφαλονιά, Λακωνία, Λασίθι, Λευκάδα, Ρέθυμνο, Φθιώτιδα) βρίσκεται στην κατηγορία με τα λιγότερα κρούσματα.
Και άρα, τοποθετείται στην 1η-11η θέση της σχετικής πανελλαδικής αύξουσας (δηλ. από τα λίγα στα πολλά κρούσματα) λίστας.

- σε αριθμό νεκρών

Η Εύβοια έχει καταγράψει από την αρχή της πανδημίας, συνολικά μόλις 1 θάνατο (μάλιστα, μέσα στο Νοέμβριο του ορμητικού δεύτερου κύματος) που σημαίνει 0,5 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

Η Εύβοια βρίσκεται στην αμέσως καλύτερη θέση από Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Δωδεκάνησο, Ευρυτανία, Κεφαλλονιά, Κυκλάδες, Λακωνία, Λασίθι, Λευκάδα, Μεσσηνία, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σάμο, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Χίο, όπου -μέχρι τις 17 Νοεμβρίου- δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι λόγω κορωνοϊού.
Και άρα, τοποθετείται στη 12η θέση της σχετικής πανελλαδικής αύξουσας (δηλ. από τους λίγους στους πολλούς θανάτους) λίστας.