Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
06:26:16

Χαλκίδα

Η αποπεράτωση μόνο το πρώτο βήμα για τη λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου

Τη διαπίστωση ότι οι εργασίες κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό και εφ' όσον δεν υπάρξουν νέες διακοπές στην ροή χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ ,το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στα προβλεπόμενα συμβατικά όρια δηλ. μέσα στο 2017 (σύμφωνα και με τη διαβεβαίωση από πλευράς της κατασκευαστικής ΑΚΤΩΡ), δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, ο οποίος συμμετείχε σε κλιμάκιο που πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο του Νέου Νοσοκομείου

Όμως, ο Αντώνης-Πάρις Σώτος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εφιστά την προσοχή όλων ώστε μετέπειτα και να μην χαθεί πολύς χρόνος για τη λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου και αυτό να λειτουργήσει στο μέγιστο των προδιαγραφών και δυνατοτήτων του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Βέβαια λειτουργικό και έτοιμο προς πλήρη ανάπτυξη το Νέο Νοσοκομείο θα είναι πολύ αργότερα και ανάλογα με τον ρυθμό στελέχωσης των ήδη υπαρχόντων αλλά και των νέων τμημάτων που προβλέπει (ΜΕΘ, Ψυχιαρική Κλινική ,πλήρες ΤΕΠ ,κλπ).

Όπως και να έχει, από την στιγμή που το Νέο Νοσοκομείο θα παραδοθεί για χρήση, θα υπάρξει ένας χρόνος προσαρμογής και μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του παλαιού στο Νέο Νοσοκομείο, με πιθανή πρόβλεψη τα 2 χρόνια το νωρίτερο (στον Βόλο πχ έκαναν να πάνε στο χώρο του νέου Νοσοκομείου 10 χρόνια).

Ενώ, για να είναι οι παροχές πλήρεις και σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του Ευβοϊκού Λαού, θα πρέπει το Νέο Νοσοκομείο να στελεχωθεί με το 3πλάσιο περίπου προσωπικό από ότι προβλέπει ο υπάρχων πεπαλαιωμένος και αναχρονιστικός οργανισμός του σημερινού Νοσοκομείου. Με δεδομένο ότι σήμερα το Νοσοκομείο Χαλκίδας λειτουργεί στο 50% περίπου του συνόλου των οργανικών θέσεων που προβλέπονται, θα πρέπει να προσληφθεί άμεσα και τάχιστα επαρκές ιατρονοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό , ούτως ώστε με την έναρξη της λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου να τεθούν όλα τα τμήματα σε λειτουργία.»

Και συνιστά επαγρύπνηση και διεκδικητικότητα προς άπαντες:

«Αυτά τα έχουμε προ πολλού επισημάνει και συνιστούμε επαγρύπνηση τόσο στους υπεύθυνους φορείς και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και τους τοπικούς πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες για να πιέσουν να γίνουν προσλήψεις προσωπικού.

Επισημαίνουμε δε για άλλη μία φορά στον Ευβοϊκό Λαό ότι, για να τεθεί στην υπηρεσία του το Νέο Νοσοκομείο και να αποτελέσει στολίδι παροχής υγειονομικών υπηρεσιών και όχι νεκρό κτιριακό μνημείο θα πρέπει να παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου για την κατάκτηση σύγχρονων δωρεάν δημόσιων παροχών υγείας διότι χωρίς αγώνα τίποτα δεν κερδίζεται.

Η ΕΙΝΝΕΥΒ θα βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων αυτών και στο πλάϊ του Ευβοϊκού Λαού ώστε το Νέο Νοσοκομείο να αποτελέσει παράδειγμα κάλυψης των σύγχρονων υγειονομικών αναγκών του ,στον δρόμο για δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.»