Παρασκεύη 14 Ιουνίου 2024
06:54:35

Χαλκίδα

Βελτίωση στο κυκλοφοριακό φέρνει η νησίδα στην Αγγ. Γοβιού

Σε νέα κυκλοφοριακή παρέμβαση-ρύθμιση για την ευχερέστερη διέλευση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, προχώρησε ο Δήμος Χαλκιδέων.
Κατασκευάζεται διακοπτόμενη διαχωριστική τσιμεντένια νησίδα επί της οδού Αγγ. Γοβιού, διαχωρίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων σε δύο λωρίδες, προς πλατεία Αθανάτων και προς Κάνηθο, αντίστοιχα.
Αρκετά είναι τα παράπονα καταστηματαρχών και ιδιωτών, αφού αφαιρούνται θέσεις στάσης και στάθμευσης. Ωστόσο, ήδη έχει φανεί η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας των οχημάτων.

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΒΛΑΣΤΟΥ

Η Δημοτική Αρχή ορθά προχωράει την εφαρμογή της μελέτης «Κυκλοφοριακή υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων προς ένα στρατηγικό Σχέδιο Πολεοδομίας και Βιώσιμων Μεταφορών» που συνέταξε η επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ, υπό την εποπτεία του συγκοινωνιολόγου – πολεοδόμου καθηγητή Θάνου Βλαστού.

Στη μελέτη, με σκοπό τη δημιουργία μιας πόλης που θα αναδείξει την ομορφιά της και θα καταστεί κοινωνικά συνεκτική και φιλόξενη για τους πολίτες και τους επισκέπτες της, η επιστημονική ομάδα προτείνει –και το Δημοτικό Συμβούλιο από την παρελθούσα θητεία Ζεμπίλη, αποδέχθηκε- παρεμβάσεις ανάπλασης του οδικού περιβάλλοντος της πόλης, βάσει των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας, στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στο κέντρο, της εξασφάλισης ήπιας κυκλοφορίας στις περιοχές κατοικίας, της προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και της βελτίωσης της ασφάλειας των πεζών, μέσω σειράς μονοδρομήσεων, αντιδρομήσεων, πεζοδρομήσεων και διαπλατύνσεων πεζοδρομίων αλλά και μέσω σημάνσεων ποδηλατοδρόμων και δρομολόγησης express mini busses, παρεμβάσεις που κάποιες ήδη βρίσκονται σε εφαρμογή, κάποιες ακολουθούν στο επόμενο διάστημα και άλλες με μακρύτερο χρονικό ορίζοντα, αφού προαπαιτούν συνοδά έργα.