Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
15:45:50

Χαλκίδα

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μαυραγάνης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, ο συνταξιούχος δικηγόρος – τέως πολιτευτής της ΝΔ και πρώην διοικητής του ΟΓΑ Ανδρέας Μαυραγάνης, πατέρας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Μαυραγάνη.
Ο Ανδρέας Μαυραγάνης δεν άντεξε στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Μετά από εγχείρησης αφαίρεσης όγκου, προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και υπέκυψε.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στο κοιμητήριο του Βύρωνα στην Αθήνα.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο του «Κοινωνικού και Ανθρωπιστικού Συλλόγου Αγάπης και Αλληλεγγύης Αμαρύνθου» (τηλ. 2229037898 – 6976557308).

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

Ο Ανδρέας Μαυραγάνης καταγόταν από την Αμάρυνθο, από αγροτική οικογένεια και είχε γεννηθεί το 1934.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά και εργάσθηκε αρχικά στον τραπεζικό κλάδο και αργότερα άσκησε ελεύθερη δικηγορία.
Η αγάπη για τον αγροτικό κόσμο και το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον οδήγησαν να ασχοληθεί ενεργά με το αγροτοσυνεταιριστικό κίνημα και μετέπειτα με την ενεργό πολιτική με το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας», στο οποίο ήταν βασικό στέλεχος της Γραμματείας Αγροτικού, ως υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας.

Την περίοδο 1991-1993 τοποθετήθηκε Διοικητής στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων όπου άφησε σημαντικό, όπως τα πολυτεκνικά επιδόματα, η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, η ένταξη της αγρότισσας στο σύστημα απονομής γεωργικών συντάξεων και οι συμβάσεις πρόσβασης των αγροτών στην ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη.

Υπήρξε σε όλη του τη ζωή έντιμος, ακέραιος, αγωνιστής και πάνω από όλα άνθρωπος. Γνωρίζοντας την εκτίμηση όλων όσοι τον γνώρισαν.

Αφήνει πίσω του την αγαπημένη σύζυγό του Καίτη, την κόρη του Μαρία-Δήμητρα και το γιο του Νικόλαο, σημερινό βουλευτή Εύβοιας των ΑΝΕΛ.