Παρασκεύη 14 Ιουνίου 2024
04:37:48

Χαλκίδα

Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και το 2015-16 στο Δήμο Χαλκιδέων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα σεμινάρια που διοργανώνονται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χαλκιδέων. Μετά τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών και ακολουθώντας τις προτιμήσεις του υλοποιήθηκα τα εξής σεμινάρια:
Ιταλικά για τον τουρισμό (3 τμήματα)
Αγγλικά για το χώρο εργασίας (2 τμήματα)
Αγγλικά για τον τουρισμό (2 τμήματα)
Ισπανικά για τον τουρισμό (4 τμήματα)
Κινεζικά για τον τουρισμό
Τουρκικά για τον τουρισμό
Γερμανικά για τον τουρισμό
Γαλλικά για τον τουρισμό
Ασφάλεια – Ποιότητα Τροφίμων
Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, e-επιχειρείν
Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων
Αποτελεσματική ηγεσία στο χώρο εργασίας
Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων
Επεξεργασία κειμένου – Διαδίκτυο
Ιστορία της Τέχνης
Εικαστικό εργαστήρι
Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων
Συνολικά 500 πολίτες φέτος εντάχθηκαν σε τμήματα μάθησης. Σύντομα θα είναι έτοιμες και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης και τις οποίες θα παραλάβουν από τα γραφεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που βρίσκονται στο 2ο όροφο του δημοτικού καταστήματος (Ληλαντίων και Μεγασθένους).
Αξίζει να επισημανθεί δε η υποστήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ στη δράση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν καινούρια αίτηση για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά μετά τις 15Σεπτεμβρίου.
Για την έναρξη παραλαβής νέων αιτήσεων θα υπάρξει ενημέρωση μέσω των τοπικών ΜΜΕ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν τις ανακοινώσεις και στο www.facebook.com στη σελίδα «Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χαλκιδέων».

Υπενθυμίζεται ότι:
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε ηλικίας, μόρφωσης και εθνικής προέλευσης. Τα μαθήματα θα γίνονται το απόγευμα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα στον -προσβάσιμο και για ΑμεΑ- χώρο του 4ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας και θα ολοκληρώνονται σε κύκλο 25 έως 50 ωρών. Παρέχονται δε, δωρεάν.
Ένα νέο τμήμα ξεκινάει όταν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευομένων (15), οι οποίοι ενημερώνονται τηλεφωνικά από τους Υπευθύνους του προγράμματος, ενώ έχει περιορισμό 20 συμμετεχόντων. Η κατάταξη σε τμήματα μάθησης γίνεται ανάλογα με τις αιτήσεις των υποψηφίων και τηρείται σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι αιτούντες που δεν καλούνται για τα τμήματα που ξεκινούν θα πρέπει να περιμένουν τη δημιουργία καινούριου τμήματος.
Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.