Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
11:06:01

Χαλκίδα

Εκδήλωση για τα αγροτικά θέματα στη Λούτσα από το «Ποτάμι»

Η Συντονιστική Επιτροπή του «Ποταμιού» στην Εύβοια διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με τον αγρότη - συνεταιριστή Σπύρο Καχριμάνη, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο καφενείο «η καλύτερη γωνιά της Δίρφυς» στη Λούτσα.
Θέμα της εκδήλωσης είναι «Η επαρχία και ο Αγροτικός Κόσμος τα χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων. Προοπτικές και δρόμοι για τους νέους αγρότες». Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ανοίξει η συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο και να αναζητηθούν προοπτικές αυτο-οργάνωσης της τοπικής αγροτικής οικονομικής δραστηριότητας που θα διευκολύνουν την επιβίωση και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών της υπαίθρου.

[ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
Γεννήθηκε το 1961 στο Άργος. Είναι γεωργός, με δραστηριότητα σε επιχειρήσεις του γεωργικού τομέα από το 1984 και κάτοχος ΜΒΑ. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Ελλάδος καθώς και της συνεταιριστικής επιχείρησης Α.Κ.Α.Σ. ΗΛΙΟΣ. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ένωσης Νέων Αγροτών Ελλάδος και διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία σε πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς του γεωργικού τομέα. Έχει γράψει πολλά άρθρα και μελέτες για τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον Έλληνα αγρότη, και πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο «Γόνιμη Χώρα – Άγονη Πολιτική», παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αγροτικής, περιβαλλοντικής και περιφερειακής πολιτικής. ]