Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
11:07:41

Χαλκίδα

Μια θερμοκοιτίδα δωρεά στο ΕΚΑΒ από το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Το Νοσοκομείο Χαλκίδας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για να παραλάβει μία σύγχρονη θερμοκοιτίδα νεογνών για επίγειες και εναέριες διακομιδές με ασθενοφόρο, ελικόπτερο ή αεροπλάνο, που παραχώρησε το Νοσοκομείο, προκειμένου να διευκολύνει το έργο του ΕΚΑΒ.
Στο αίτημα που υποβλήθηκε πριν μία εβδομάδα και σε συνέχεια της καλής συνεργασίας μεταξύ του Νοσοκομείου Χαλκίδας και του ΕΚΑΒ, δόθηκε άμεση προτεραιότητα και με την συνδρομή του συντονιστή Ν. Εύβοιας Νίκου. Κόκκου, ολοκληρώθηκε ταχύτατα η παραχώρηση από την Μαιευτική Κλινική.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Καρούζος, ο Συντονιστής ΕΚΑΒ Ν.Εύβοιας Νίκος Κόκκος (οι τρείς τους στη φωτογραφία) καθώς και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Στέλιος Ποδάρας, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Γιάννης Μαντάς, η Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Εύη Δεληγιώργη, η Διοικητική Διευθύντρια Λευκή Μεγαρίτη και η Προϊσταμένη του Αυτόνομου Γραφείου Πολίτη Κική Σχοινά.

[ Στη συνάντηση δεν εκπροσωπήθηκε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, που με ανακοίνωση του προέδρου της, υποδεικνύει τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου ως υπεύθυνο για τη μη πρόσκλησή της.]

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Νομός Εύβοιας και η Σκύρος στις διακομιδές ασθενών και οι δυνατότητες καλύτερου συντονισμού όλων των Μονάδων Υγείας του Νομού στην προνοσοκομειακή φροντίδα.

Συζητήθηκαν επίσης τα άμεσα ζητήματα στελέχωσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και υποστήριξης των ασθενοφόρων. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ενημέρωσε για τον προγραμματισμό ανάπτυξης όλων των τομέων του ΕΚΑΒ στο Νομό το επόμενο διάστημα και της στελέχωσης τους με νέο προσωπικό.

ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Τα ζητήματα αρμοδιότητας του ΕΚΑΒ που απασχολούν το Νομό, αποτέλεσαν και το αντικείμενο της σύσκεψης των Νικόλαου Παπαευσταθίου, Γιάννη Καρούζου και Νίκου Κόκκου με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, που ακολούθησε αμέσως μετά, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Για τα κρίσιμα ζητήματα των διακομιδών, της στελέχωσης σε οδηγούς και τραυματιοφορείς αλλά και της μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ Χαλκίδας εκτός του αστικού κέντρου, όλοι τους δεσμεύτηκαν να αναπτύξουν συνεργασία και κοινές δράσεις, μέσα από τις κατάλληλες παρεμβάσεις αλλά και από εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.