Σαββάτο 20 Απριλίου 2024
07:12:22

Χαλκίδα

«Πλάνο ζωής» για τον άνθρωπο με αυτισμό ή και νοητική αναπηρία

Εκδήλωση με αντικείμενο τις πραγματικές ανάγκες των Ατόμων με Αυτισμό ή και με Νοητική Αναπηρία σήμερα, καθώς και τον τρόπο ουσιαστικής κοινωνικής ενσωμάτωσής τους, πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Π.Ε. Εύβοιας, στη Χαλκίδα

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων υποστήριξης ατόμων με Νευροαναπτυξιακές διαταραχές «Ηλιαχτίδα» Χαλκίδας.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο (πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών Επιστημών, με μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Προσωπικού, εργαζόμενος ως υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προβολής στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» και ασχολούμενος στη διαχείριση έργων για τη Στρατηγική Ανάπτυξης Δομών Ειδικής Αγωγής, με επίκεντρο τη Νοητική Αναπηρία) Σπύρος Καλτικόπουλος, με θέμα «Οικογενειακός Προγραμματισμός – Πλάνο Ζωής για τον Άνθρωπο με Αυτισμό ή και Νοητική Αναπηρία», ο οποίος θα μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του και θα αναφερθεί στον τρόπο που άλλοι φορείς ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν κάνει σημαντικά βήματα στην πραγματική κοινωνική ενσωμάτωση των Ατόμων με Αυτισμό ή και με Νοητική Αναπηρία.