Σαββάτο 20 Απριλίου 2024
07:24:58

Χαλκίδα

Δράση στην Ερέτρια για τη δωρεά του μυελού των οστών

Εκδήλωση-δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών που γίνεται με μια πολύ απλή και ανώδυνη κίνηση, διοργανώνει ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών «Η Μέδουσα», σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στο χώρο των ΚΕΠ Ερέτριας.
Στο χώρο, θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής ως εν δυνάμει δοτών μυελού των οστών, μέσω στοματικού επιχρίσματος, που λαμβάνεται με μπατονέτα.

Θα μιλήσουν, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φλόγα», Γεωργία Κόκκινου και η εκπρόσωπος του Κέντρο Ενημέρωσης & προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή», Μαρία Κώστογλου
Θα ακολουθήσει η πρωτότυπη δράση «Δυναμώνουμε την Φλόγα της Καρδιάς μας για τα παιδιά με καρκίνο - Απλώνουμε Ευτυχία», με τη συνεργασία 40 και πλέον σχολείων, πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής. Ένα κάλεσμα προς όλους και κάθε έναν ξεχωριστά: «σε μια παλιά φανέλα που έχεις στο σπίτι, αποτύπωσε με λόγια και σχέδια τι αποτελεί ευτυχία για σένα και έλα να την απλώσουμε στ6ην πλατεία Ειρηνοδικείου της Ερέτριας».

[ Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών χαρίζει νέα ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία, η πιο συνήθης μορφή καρκίνου σε παιδιά, και λέμφωμα. Δίνοντας λίγο σάλιο, καθένας από εμάς μπορεί να γίνει εθελοντής δότης και ίσως μια μέρα να σώσει μια ζωή. ]