Παρασκεύη 14 Ιουνίου 2024
06:41:31

Χαλκίδα

Εργαστήριο εκπαιδευτικών σε θέματα προσφύγων

Εργαστήριο ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών
στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα διοργανώνει στη Χαλκίδα επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο/εργαστήριο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν το πρόγραμμα ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το σεμινάριο, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας και της ΕΛΜΕ Ευβοίας, έχει τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ; Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας, το διήμερο Παρασκευή & Σάββατο, 1 & 2 Δεκεμβρίου.
Είναι δωρεάν, διαρκεί 9 ώρες και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων καθώς και σε εμψυχωτές/εμψυχώτριες ομάδων νέων, με μικρή ή καθόλου εμπειρία σε θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές.

Οι θέσεις στο σεμινάριο είναι περιορισμένες. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, τα μέλη της ΕΛΜΕ Εύβοιας καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα αίτησης στο σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxBmQN4XvvAv3aGw16m4nxFuu7Wcqshh8_MaPTDB-zBDqYYw/viewform μέχρι τις 27 Νοεμβρίου και θα ειδοποιηθούν σχετικά στο e-mail τους.

[ Περισσότερες πληροφορίες: https://theatroedu.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/%CE%9F%CE%B9-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82/%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AC/o-eaytos-moy-os-ntokoymento-ki-an-isoyn-esy-stohoi-methodologia-draseis ]