Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
12:14:18

Χαλκίδα

Για 4η συνεχή χρονιά, «σπουδά...ΖΩ»

Διατακτικές σίτισης 250 ευρώ από την Περιφέρεια
σε πρωτοετείς φοιτητές που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 250 ευρώ εφάπαξ, μέσω διατακτικών σίτισης, σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές-φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, που έχουν μόνιμη και κύρια κατοικία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και είτε είναι μέλη οικογενειών με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας είτε είναι απροστάτευτα τέκνα.

«Στόχος μας να καλύψουμε μέρος των εξόδων στο νέο τους ξεκίνημα. Να στηρίξουμε -κατά το δυνατόν- τους νέους μας φοιτητές, που κυνηγούν τα όνειρα και τους στόχους τους», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Η συγκεκριμένη δράση «σπουδά...ΖΩ», υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του περιφερειακού προγράμματος κοινωνικής παρέμβασης «Γέφυρα», με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Αιτήσεις κατατίθενται μέχρι και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (www.pste.gov.gr) και την ιστοσελίδα της δράσης (www.gefyra.com.gr) και να απευθύνονται στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (λεωφ. Χαϊνά 93, 1ος Όροφος, Γραφείο 120Β, τηλ. 2221353932-3-6-7).