Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
13:02:44

Χαλκίδα

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης και σκολίωσης

Δράση ενημέρωσης και δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση και τη σκολίωση (η τρίτη κατά σειρά εντός Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας), πραγματοποιείται το Σάββατο 1 Απριλίου, στο Μαντούδι, την Αγία Άννα και τη Λίμνη, αντίστοιχα.

Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση και τη σκολίωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης και κλινική εξέταση παιδιών για σκολίωση,
• 10 με 11:30 το πρωί, στο Δημαρχείο (Γραφείο «Βοήθεια στο Σπίτι») στο Μαντούδι
• 12:30 το μεσημέρι με 2 μετά το μεσημέρι, στο Δημαρχείο (Ιατρείο) στην Αγία Άννα
• 4 με 5:30 το απόγευμα, στο Κτίριο Μελά στη Λίμνη.

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά, 9 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι:
- για το Μαντούδι, στο 2227023271 (Ελένη Σταθαρά)
- για την Αγία Άννα, στο 2227050312 (Ματίνα Γεωργάκαινα)
- για τη Λίμνη, στο 6907440246 (Ευαγγελία Τσαμπάνη).

Η δράση διοργανώνεται από το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», με πρωτοβουλία του βουλευτή και καθηγητή Ορθοπεδικής Σπύρου Πνευματικού, σε συνεργασία με την Γ' Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ και την υποστήριξη του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας.

[ Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία.
Ο Σύλλογος διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.
Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ενώ, η πολύχρονη προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα μία εξέχουσα πορεία του και τη διεθνή αναγνώριση.
Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2086698 & 6979252570 / email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / URL: www.osteocare.gr ]