Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
03:00:34

Χαλκίδα

«Τα βιβλία σε ρόδες» σe σχολεία του Δήμου Ιστιαίας–Αιδηψού

Δέκα συγγραφείς και εμψυχωτές, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, ταξιδεύουν στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για να συζητήσουν, να φανταστούν και να δημιουργήσουν με τα παιδιά, σε θέματα των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

- Οι Μαρία Αγγελίδου και Αγγελική Δαρλάση στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών, θα πουν ιστορίες για μυθικά πρόσωπα και για το 1821.
- Η Αργυρώ Πιπίνη θα μεταφέρει μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Άγιου Αιδηψού στον κόσμο των κήπων και της φύσης.
- Η Ελένη Σβορώνου, στο Δημοτικό Σχολείο Ταξιάρχη, θα γνωρίσει στα παιδιά τη σημασία της βιοποικιλότητας.
- Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας, η Χριστίνα Κασιντή θα συστήσει στα παιδιά τη Σούλα, την πλαστική σακούλα, και την ανακύκλωση, η Πόπη Κύρδη θα ανοίξει μια βαλίτσα γεμάτη μύθους και ο Πάνος Χριστοδούλου θα παρουσιάσει το καινούργιο βιβλίο του «Έχω Δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!»
- Η Μαργαρίτα Κωτσίνη και ο Λάμπρος Καζάκος θα βρεθούν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Λιχάδας παρέα με το «Σποράκι» του Έρικ Καρλ.
- Η Μαρία Τερζάκη με την κιθάρα της θα μεταφέρει τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Ιστιαίας στη διάσημη Χώρα των Τεράτων!

Οι δράσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα «Με τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® στη Βόρεια Εύβοια», που ταξιδεύει από τον περασμένο Οκτώβριο σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Βόρειας Εύβοιας που ζήτησαν να το φιλοξενήσουν, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για τη Στήριξη της Βόρειας Εύβοιας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).