Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:13:05

Χαλκίδα

Δωρεάν τεστ-Παπ και προληπτική ενημέρωση

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ-ΠΑΠ
Δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας (τεστ Παπανικολάου) θα πραγματοποιείται το Σάββατο, 4 και την Κυριακή, 5 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως και τη 1 μετά το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλέσουν στο 2221355900, καθημερινά έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ώστε να προγραμματίσουν ραντεβού για την εξέτασή τους.

Τη δράση διοργανώνουν ο Δήμος Χαλκιδέων και το Ινστιτούτο «Γεώργιος Παπανικολάου» (το οποίο εδρεύει στη γενέτειρα του ευεργέτη της ανθρωπότητας, την Κύμη), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας και του Νοσοκομείου.
Στόχος της δράσης είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες, αφού ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στο πλαίσιο της δράσης προληπτικής ιατρικής, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με τις εξής θεματικές ενότητες και εισηγητές/-τριες:
- «Πρόληψη Καρκίνου Παχέος Εντέρου. Μια ρεαλιστική επιδίωξη» / δρ Νικόλαος Μαργέτης (γιατρός γαστρεντερολόγος)
- «Σακχαρώδης Διαβήτης και Καρκίνος» / δρ Γεώργιος Χαλιώτης (δ/ντης – συντονιστής Παθολογικού Τομέα Νοσοκομείου Χαλκίδας)
- «Πρόληψη Καρκίνου Τραχήλου Μήτρας. Κυτταρολογία και εμβολιασμός» / δρ Γιώτα Μήκου (γιατρός κυτταρολόγος – δ/ντρια Κυτταρολογικού Εργαστηρίου Νοσοκομείου «Λαϊκό»)
- «Πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία Καρκίνου Μαστού» / δρ Αικατερίνη Καζάνη (γιατρός γυναικολόγος Κέντρου Υγείας Χαλκίδας)
- «Τριτογενής Πρόληψη του Καρκίνου» / δρ Ιωάννης Τριγώνης (γιατρός παθολόγος – ογκολόγος Νοσοκομείου Χαλκίδας).