Παρασκεύη 14 Ιουνίου 2024
05:09:18

Χαλκίδα

Bοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Επιμελητήρια και άλλοι φορείς του τόπου ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός επικοινώνησε ήδη με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, αλλά και με την Πρεσβεία της Συρίας και εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση των Στερεοελλαδιτών στο εθνικό πένθος των γειτονικών μας λαών.

Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με τα είδη ανάγκης, που θα υποδειχθούν από τις Πρεσβείες, αλλά και με τα σημεία συγκέντρωσης ανά Περιφερειακή Ενότητα.
Την επιχείρηση συντονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Βαγγέλη Κούκουζα, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Ηλία Μπουρμά και τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας.

..............................................................................................................................

«Αντιμετωπίζουμε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, ιδιαίτερα για την Εύβοια και τη Βοιωτία που δέχονται για τρίτη μέρα πολύ μεγάλο όγκο χιονιού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Η σκέψη μας, όμως, είναι και κοντά στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που βίωσαν μια συγκλονιστική καταστροφή. Ευχόμαστε και ελπίζουμε, τα στελέχη της ΕΜΑΚ και οι τοπικές ομάδες διάσωσης, να συμβάλλουν στον περιορισμό των απωλειών.
Συμπαριστάμενοι και εμπράκτως, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συντονίζουμε τις δυνάμεις μας με τα πέντε εμπορικά Επιμελητήρια και άλλους φορείς του τόπου για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, με την ελπίδα να απαλύνουμε στο μέτρο του δυνατού τον ανθρώπινο πόνο. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται και είμαι βέβαιος ότι θα σταθούμε για μία ακόμη φορά αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας».