Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19:22:52

Χαλκίδα

Περιβαλλοντικά προγράμματα σε εξέλιξη στο ΚΕΠΕΑ στη Λούτσα

Το Κέντρo Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, που εδρεύει στη Λούτσα, στελεχώνεται για πρώτη φορά με τετραμελή ομάδα. Οι Δημήτρης Μπαϊρακτάρης (προϊστάμενος), Άγγελος Παναγιώτου, Χαρίκλεια Ζιάκα και Ηλίας Καραμπάς, προσφέρουν ικανή δυναμική στο ξεκίνημα του ταξιδιού του.

Το μήνα Νοέμβριο και Δεκέμβριο, το Κέντρο είχε την τιμητική του αφού υλοποίησε δύο προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από σχολικές μονάδες κυρίως της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Γυμνάσιο Νέας Λαμψάκου, Δημ. Σχολείο Ανθηδόνας, 1ο Δημ. Σχολείο Ψαχνών, 21ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας, Δημ. Σχολείο Ωρεών, 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, Γενικό Λύκειο Ερέτριας, 3ο Δημ. Σχολείο Ψαχνών, 3ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας, Γυμνάσιο Βασιλικού, Γυμνάσιο Κονιστρών, Γυμνάσιο Νέας Αρτάκης, Νηπιαγωγείο Τριάδας, 4ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας, 1ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας, Γυμνάσιο Ψαχνών, Γυμνάσιο Προκοπίου, Γενικό Λύκειο Αμαρύνθου, Γυμνάσιο Δροσιάς, Γυμνάσιο Βαθέως Αυλίδας, 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, 22ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας, Γυμνάσιο Μαντουδίου) αλλά και εκτός αυτής (Δημ. Σχολείο Γλυφάδας Φωκίδας).
Τα προγράμματα αυτά αφορούσαν στο αισθητικό δάσος της Δίρφυς και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και πραγματοποιήθηκαν στο Φαράγγι της Αγάλης, πεδίο εξαιρετικό για τις υπαίθριες βιωματικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια, αφού μέσα από το θετικό βίωμα των συγκινήσεων επιτυγχάνεται αβίαστα η εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία.
Το Κέντρο συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την υποδοχή σχολικών ομάδων ενώ ήδη συντονίζονται εκπαιδευτικές δράσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια-ημερίδες για το επόμενο διάστημα.

[ Για οποιαδήποτε πληροφορία, στο τηλέφωνο 2228071055. ]