Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
15:59:38

Χαλκίδα

Το Ημερολόγιο της Μητρόπολης για το 2023

Εκδόθηκε (για 19η συνεχή χρονιά, από το Επικοινωνιακό-Μορφωτικό-Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ο Άγιος Τιμόθεος Ευρίπου») και ήδη κυκλοφορεί το Εγκόλπιο Ημερολόγιο Έτους 2020 της Μητρόπολης Χαλκίδας.

Το ημερολόγιο [το οποίο επιμελήθηκε ο μέχρι πρότινος γεν. αρχιερατικός επίτροπος και ήδη μητροπολίτης Γορτυνίας Νικηφόρος (Ευσταθίου)] είναι αφιερωμένο στον συντοπίτη μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κυρό Παύλο, με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών από την μοναχική του αφιέρωση και την είσοδό του στον Κλήρο, σχεδόν τέσσερα χρόνια από την κοίμησή του.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στον πρόλογο του Ημερολογίου ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος για τα έργα και τα χαρίσματα του Ιεράρχη που μιλούσε στις καρδιές και διέγειρε τα πλήθη: «46 χρόνια υπηρέτησε στην στρατευομένη αγία του Χριστού Εκκλησία, όμως, με την βεβαιότητα ότι, ως επόθησε, υπηρετεί και στο ουράνιο Θυσιαστήριο, εορτάζουμε χρυσούν το ιωβηλαίον της Ιερωσύνης του, γνωρίζοντες ωστόσο ότι ο χρόνος ισχύει μόνον στην επίγεια πραγματικότητα.... Ο Παύλος από το 2019 έπαυσε να είναι οδίτης, με τους χρονικούς και άλλους περιορισμούς και, αφού εκλέϊσε την Εκκλησία μας, πράξει και θεωρία, ανεδείχθη Πολίτης της αιωνίου-ατελευτήτου Βασιλείας!»

Επιπλέον, στο ημερολόγιο περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Μητρόπολης, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας.

Το Ημερολόγιο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να το προμηθευθούν από τις Ενορίες, τις Μονές και τα Προσκυνήματα της Μητρόπολης, όπως και από το Βιβλιοπωλείο της, «Το Αρχονταρίκι των Βιβλιοφίλων» (Χαλκίδα - Αβάντων 32, τηλ. 2221079217, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).
Τυχόντα έσοδα από την διάθεση του Ημερολογίου, θα προσφερθούν στο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργα της Μητρόπολης.