Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
15:50:04

Χαλκίδα

Καθαρισμός παραλίας Βαθέος Αυλίδας

Ένα μεγάλο project της ομάδας του The Human Wave Project, που ως στόχο έχει τον καθαρισμό ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας, ξεκίνησε την Κυριακή (13 Νοεμβρίου) από το ξεχασμένο Βαθύ.
15 εθελοντές, μεταξύ των οποίων 2 φοβεροί πιτσιρικάδες, φρόντισαν ώστε 850 μέτρα ακτογραμμής, να μείνουν «γυμνά» από 4000 lt σκουπιδιών (40 σακούλες).

Στη ανάρτησή της στο fb, η ομάδα του The Human Wave Project, σημειώνει:
«Δεν θα εστιάσουμε τόσο στο πόσο υποθαθμισμένη φαίνεται με γυμνό μάτι η συγκεκριμένη περιοχή, όσο στο πόσο διακαώς επιθυμούν οι κάτοικοι να αλλάξουν άρδην την εικόνα, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής τους.
Η επόμενη δράση όπως μας διαβεβαίωσαν θα είναι πλήρως συντονισμένη με τοπικούς φορείς και συλλογικότητες, ώστε τα αποτελέσματα να είναι ακόμη πιο θεαματικά αλλά και με εκπαιδευτική διάθεση με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων παιδιών. Ανυπομονούμε...»

[ Τις σακούλες απορριμμάτων για τις δράσεις ποσέφεραν τα super market Μασούτης και τα γάντια εργασίας το κρεοπωλείο «ο Κούλης». Την ομάδα εθελοντών ξεδίψασαν με νερά οι Μαρία Βάθη και Anna Kirikou Jr. Ενώ βοήθησε και ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος Αυλίδας Φώντας Μπαμπούρας. ]