Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
08:34:25

Χαλκίδα

Ιατρείο «στολίδι» στις Ροβιές με δωρεά της doValue Greece

Με χρηματοδότηση χορηγία της doValue Greece: Επισκευή, ανακαίνιση και επανεξοπλισμός του Ιατρείου στις Ροβιές που είχε πληγεί από τις περσινές πυρκαγιές

 

Το Δημοτικό-Αγροτικό Ιατρείο Ροβιών -που είχε πληγεί σοβαρά από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν- παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία (την Τρίτη 18 Οκτωβρίου) πλήρως επισκευασμένο, ανακαινισμένο και επανεξοπλισμένο.

Το Ιατρείο καλύπτει τους μόνιμους κατοίκους των Ροβιών αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας μια σημαντική και απολύτως αναγκαία υγειονομική υποδομή.

Το έργο πλήρους αποκατάστασής του υλοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας και στο συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα, με αποκλειστική χρηματοδότηση-χορηγία της doValue Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της.

Ο παριστάμενος στην τελετή επαναλειτουργίας του Ιατρείου, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε στη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα και συνεχάρη τον πρόεδρο της doValue Greece, Θεόδωρο Καλαντώνη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Τάσο Πανούση και τα λοιπά στελέχη της για την ευαισθησία που επέδειξαν ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα της πλήρους ανακατασκευής του Ιατρείου.

Το οποίο, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, «παραδίδεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι ήταν πριν την καταστροφική πυρκαγιά». Ενώ, ο γιατρός Ηλίας Σαμπάνης υπογράμμισε το πόσο αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες με τη δωρεά της doValue Greece, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το Ιατρείο είχε την ατυχία να καταστραφεί από την πυρκαγιά αλλά την τύχη να ανακατασκευαστεί, με αποτέλεσμα πλέον να έχουμε ένα ιατρείο στολίδι».

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός Πρόεδρος της doValue Greece Θεόδωρος Καλαντώνης ευχαρίστησε τους φορείς για τη συνεργασία καθώς επίσης, για την προσωπική του συμβολή και τον γιατρό που προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Τόνισε ότι «η doValue Greece, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, σε τρεις βασικούς άξονες: την κοινωνία, το περιβάλλον και την υγεία. Η δράση στις Ροβιές τέμνει οριζόντια και τους τρεις άξονες με έναν ουσιαστικό τρόπο. Αυτό είναι το στίγμα των αρχών και των αξιών της εταιρείας, που επιδιώκει οι παρεμβάσεις της να αφήνουν αποτύπωμα ουσίας. Η αποκατάσταση του Ιατρείου έχει όχι μόνο υψηλό συμβολισμό αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και γι' αυτό η συμμετοχή της εταιρείας μας, στο έργο είναι ιδιαίτερα τιμητική.»