Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
04:17:58

Χαλκίδα

Δράσεις Ανακύκλωσης για παιδιά του Δημοτικού

«Δράσεις Ανακύκλωσης» για μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποιούνται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί έως και τη 1 μετά το μεσημέρι.

300 μαθητές, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Εμπόρων (απέναντι από τη Δημοτική Αγορά) και μέσω των πεζόδρομων Κριεζώτου – Ερμού – Αβάντων, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα διαδραστικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια του «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και καταλήγοντας στην πλατεία Δικαστηρίων «Στ. Μαργαρίτη», να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του μπλε κάδου,.

Στόχος των δράσεων είναι η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης και η ευαισθητοποίηση των παιδιών και η ανάληψη ενεργού ρόλου εκ μέρους τους σε θέματα ανακύκλωσης.

Οι «Δράσεις Ανακύκλωσης» διοργανώνονται από το Δήμο Χαλκιδέων και την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, με την υποστήριξη της ElvalHalcor S.A., του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας και της Δίρφυς Α.Ε.

[ Φωτογραφία από ανάλογη δημοτική δράση του παρελθόντος. ]